• We kijken met grote tevredenheid terug op het optreden van Desiree Hoving als moderator van ons Your Space Event. Ze heeft het uitstekend gedaan, zeker gegeven de korte voorbereidingstijd
  Annegreeth Lameijer - manager TU Delft namens mede-organisatoren TNO en SRON
 • Wij kijken positief terug op onze Villa Jongerius conferentie over de werving van wetenschappers. Desiree Hoving was als dagvoorzitter betrokken, behield het overzicht en liet iedereen goed tot zijn recht komen. Ook vanuit de zaal ontvingen we positieve reacties: enthousiast en verfrissend.
  Afdeling Communicatie AcademicTransfer
 • ‘Desiree Hoving was dagvoorzitter bij het Rolmodellenfestival van VHTO. Deelnemers waardeerden haar unaniem als een ‘goede’ en ‘zeer goede’ dagvoorzitter (‘superenthousiast en kleurrijk’). Wij hebben haar ervaren als een positieve en inhoudelijk scherpe dagvoorzitter. Aanrader dus’.
  Annemijn Smulders - projectmedewerker VHTO
 • Desiree is sprankelend, inhoudelijk sterk, scherp en met de juiste focus naar het publiek; alle ingrediënten die je wenst bij een goede dagvoorzitter. Daarnaast is het een feest om met haar samen te werken. Ze is open, recht door zee en een vat vol creativiteit.
  Fien Bosman - communicatieadviseur van de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE)

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/ Moderator

Interactief en energiek

Desiree Hoving maakt de meest ingewikkelde onderwerpen voor iedereen begrijpelijk,  bespreekbaar en doelgericht. Ze zoekt de verbinding tussen de sprekers en het publiek, maar zet ook sprekers onderling aan het denken. Ze denkt graag conceptueel mee met het ontwerp van je programma, houdt deelnemers betrokken en zorgt dat alles op tijd gebeurt. Ook is ze aanstekelijk enthousiast, stelt gasten op hun gemak en stelt scherpe vragen. Zowel in een volle zaal, in een studio met camera’s als via online evenementen vanuit haar eigen huis. 

Desiree’s affiniteit met wetenschap is ontstaan toen ze haar carrière begon als onderzoeker bij TNO en vervolgens bij de TU Delft. Daarna schreef ze jarenlang als wetenschapsjournalist voor landelijke kranten en tijdschriften. Dat stelt haar als dagvoorzitter in staat om zich razendsnel in nieuwe onderwerpen te verdiepen; van het coronavirus tot quantummechanica, van klimaatverandering tot kunstmatige intelligentie. Ze slaat niet alleen bruggen tussen verschillende wetenschappelijke disciplines, maar ook tussen theorie en praktijk en tussen wetenschap, bedrijfsleven, beleid en maatschappij.

Desiree: ’Waar ik eerst sceptisch was over volledige online evenementen, denk ik nu dat ze in specifieke situaties zelfs beter zijn dan fysieke bijeenkomsten: je kunt het gevoel van veiligheid vergroten, waardoor introverten en junioren mee durven doen en je kunt een stuk sneller in kleine groepjes uiteen gaan. Ook dat levert een schat aan goede ideeën op’. 

Bekijk hier het event Amsterdamda UMC & Covid 19 (2020) met Desiree als dagvoorzitter. En deze showreel biedt een inspirerend overzicht van haar werk als dagvoorzitter:

Fotocredit profiel: Suzan Alberts

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Desiree Hoving boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN