« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Origami design

Danielle Verbeeten is een vouwnerd; full time bezig met origami. Zij ontwerpt en maakt met de hand gevouwen papieren lampen. De lampen kenmerken zich door krachtig geometrische vormen en prachtig diffuus licht.

In 2013 werkte ze nog als zelfstandig trainer en coach voor bedrijfsleven en o.a. de landmacht, waarnaast ze een website begon Danielle over origami. In Nederland bestond er toen nog geen dergelijke site met informatie en achtergronden over complex vouwwerk.

De passie voor het vouwen is gebleven; de nadruk is verschoven van dieren en flora naar abstractie geometrische vormen geschikt voor haar lampen collectie. Sinds januari 2017 werkt Danielle fulltime als lampenmaker en ontwerper.

Bij origami is knippen en plakken verboden. Daniëlle: ‘Je voegt niets toe, je haalt niets weg. Je werkt met wat er is. Dat fascineert mij enorm.’
Het maakt van origami een bijzondere kunstvorm. Het transformationele karakter sluit aan bij haar kijk op het leven, geluk en werk. Ook daarbij is het zaak om te werken met wat er is.

Daniëlle Verbeeten kan een lezing verzorgen over o.a.:
• Origami als hedendaagse kunstvorm
• Origami de wetenschappelijke toepassingen
• Origami: historie Japan, Europa
• (Introductie in) Vouw design.
• Van passie je beroep maken

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

DaniŽlle Verbeeten boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN