« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Co-creator

Dana staat in het leven met “open vizier” en inspireert mensen na te denken over de vraag “hoe kunnen wij het anders doen?” Om buiten de gebaande paden te kijken en te denken! Vanuit de praktijkervaring dat er een grote uitdaging ligt om bedrijven te ondersteunen en te begeleiden op het gebied van duurzaamheid/maatschappelijk verantwoord ondernemen, zet zij haar kennis en kunde in om dit in goede banen te leiden. Haar ervaring leert dat deze onderwerpen weliswaar op agenda’s staan, maar dat kennis ontbreekt – wat betekent het voor een bedrijf, welke instrumenten zijn voor hun van toepassing, hoe betrekken zij het personeel erbij? Dana helpt bedrijven een antwoord op deze vragen te vinden en in de bedrijfsvoering te integreren. Haar werk voert zij uit in Nederland en in het buitenland.

Dana is geboren op het idyllische eiland Mauritius. Toen het werkcontract van haar Zuid-Afrikaanse vader met een internationaal opererend bedrijf afliep, ging het gezin terug naar Zuid-Afrika. Ze groeide dus op in Zuid-Afrika en daar heeft haar “oog voor de mens” vorm gekregen. Haar ouders hebben haar geleerd respect voor ieder mens te hebben en open te staan voor ideeën en gedachten van anderen. Dit was een goede voorbereiding voor de stap die zij later zette om met haar Nederlandse man naar Nederland te verhuizen.

In Zuid-Afrika heeft zij de Bachelor of Commerce opleiding gevolgd. Na haar afstuderen werkte ze als valuta- en effectenhandelaar voor een beleggingsfonds en een bank.

Haar Nederlandse avontuur begon in een klein dorp in Friesland en zij ging meteen vrijwilligerswerk doen bij een basisschool en een speelotheek om “onder de mensen” te komen, haar “plek” te vinden en een nieuw leven op te bouwen samen met haar man. Na hun verhuizing naar Enschede, ging Dana naar school om de Nederlandse taal te leren – zij wilde heel graag werken, een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving! Haar eerste baan was bij een Arbodienst en daar heeft zij het ISO-certificeringstraject begeleid.

Haar volgende baan heeft de basis gelegd voor haar huidige consultancy activiteiten. Naast haar werk heeft zij in diezelfde periode tevens haar MBA studie summa cum laude afgerond. Zij werkte bij een internationaal  georiënteerde certificeringsinstantie in de bloementeelt en was nauw betrokken bij het opstellen van sociale criteria, inclusief de onderhandelingen met vakbonden,  NGOs en het uitvoeren van audits.

Dana van Hes kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Duurzaamheid/Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen (MVO)
  • Certificering/Labels/Markttoegang
  • Storytelling (m.n. in het kader van communicatie rond inspanningen van bedrijven op gebied van duurzaamheid/mvo)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Dana van Hes boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN