• íDank voor een ongelooflijk bijzondere en inspirerende avond met Damaris. Mooi hoezeer zij uit haar innerlijke bevlogenheid en vakinhoudelijke kennis mensen weet mee te voeren in een nieuwe wereld van omgaan met onze aarde vanuit holistisch economisch perspectief! Haar verhaal en filosofie hebben me geraakt, vooral hoe ze aantoont vanuit de dubbele lemniscaat hoezeer persoonlijke inzet en verantwoordelijkheid bijdraagt aan het verwezenlijken van een duurzame wereldí.
    Ivo Brautigam - voorzitter MMS Alumni Network Organisation

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Economische vernieuwing

De nieuwe economie en leiderschap

Damaris Matthijsen heeft een droom waarmee ze je in je hart raakt. Ze heeft altijd de wens gehad omvormend werkzaam te zijn voor de bestaande paradigma’s in de economie. Vanuit haar passie voor de idealen van de Franse Revolutie ’vrij gelijk samen’ zocht ze vanaf haar 18e leeftijd naar manieren om hier vorm en richting aan te geven.

Sinds 2002 is ze op diverse manieren bezig met duurzaamheid. Onder meer bij Goede Waar, Greenpeace en eFresh / GET NV. Vanaf 2009 richt ze zich volledig op haar passie en start ze een beweging voor economische vernieuwing, Economy Transformers. In 2011 ontwikkelen de Economy Transformers de zes dimensies met elkaar, een krachtige tool voor transitie. In 2013 ontstaat haar eigen bedrijf Economy Transformers Solutions. In 2015 start - op initiatief van Jac Hielema - de ET academy waarbinnen ze een drie jarige opleiding tot levenskunstenaar en economie omvormer aanbieden. Damaris is hier als docent actief bij betrokken.

Damaris e.a. begeleiden en ondersteunen bedrijven, (overheids)organisaties en maatschappelijke vraagstukken met meer stakeholders bij al hun diepgaande veranderambities. De zes dimensies geven taal aan de vernieuwing en maken inzichtelijk waar de veranderpotentie aanwezig is.

Samen met Marjon van Opijnen heeft ze in 2012 het succesvolle Leaders for Economic Change programma opgezet. Op dit moment is ze met haar nieuwe partner Jac betrokken bij een duurzaam zelfbouw project met negen andere families waarmee ze een ideaal realiseert om ook in haar privé leven te experimenteren met nieuwe manieren van samenleven.

Damaris haalt de economie dichterbij en spreekt over:

  • De nieuwe economie en leiderschap
  • Nieuwe economie, waar gaat dat over? Toegelicht aan de hand van de zes dimensies van Economy Transformers
  • Vrij gelijk samen; leidraad voor nieuwe samenlevingsvormen
  • De nieuwe economie als resultaat van een goede man/vrouw verbinding
  • Het ontstaan en de ontwikkeling van Economy Transformers zelf
  • Perspectief van ’zo binnen zo buiten’ en wat dat impliceert aan bewustzijn en nieuwe sociale onderzoeksmethoden

Ze treedt op als key note speaker / workshopbegeleider of panellid. En met haar drum en stem voegt ze daar nog een extra dimensie aan toe. Het opent en verbindt een zaal vol mensen waardoor anders geluisterd kan worden naar haar verhaal.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Damaris Matthijsen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN