« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Burn-out deskundige

Corry Bos heeft persoonlijk ervaring met burn-out in een periode dat burn-out nog niet als zodanig werd erkend. Haar eigen worsteling is haar motivator om te zorgen dat een burn-out zo snel mogelijk herkend en aangepakt wordt.

Door een recente burn-out in haar directe omgeving - haar partner - heeft Corry ontdekt dat de reguliere geneeskunde nog steeds geen sluitend antwoord heeft op deze problematiek. Na een zoektocht naar andere mogelijkheden komt zij in contact met de orthomoleculaire geneeskunde. Vanwege haar eerdere opleiding tot fysiotherapeut is dit voor haar zeker geen onbekende wereld. “Het voelde als thuiskomen”, heeft ze vaker verwoord.

Door de kennis van de orthomoleculaire geneeskunde te combineren met de reguliere geneeskunde kan de herstelperiode van een burn-out aanzienlijk worden verkort. Gecombineerd met haar ervaring met een burn-out én als begeleider c.q. partner van iemand met een burn-out, en de scholing is compleet.

Corry kan helder uitleggen wat er in het lichaam gebeurt bij een burn-out. ‘Bepaalde stoffen zijn opgebrand. Net zoals een paard haver nodig heeft en een auto benzine, zo heeft het lichaam bepaalde (voedings)stoffen nodig om te kunnen functioneren.’ Een burn-out is meetbaar met specifieke testen.

Haar kracht is om leidinggevenden te leren een burn-out te herkennen vóórdat het te laat is. Zij geeft duidelijk advies op het gebied van preventie en begeleiding van stress en burn-out op de werkvloer. Ze wordt ingehuurd door bedrijven, na een fusie of reorganisatie. Juist dan zijn de werknemers extra gevoelig voor stress. Mindset is een belangrijk sleutelwoord.

Corry heeft een 100-dagen programma ontwikkeld om de werknemer zo snel mogelijk terug op de werkplek te krijgen.

Corry zorgt voor interactie met haar publiek. Ze is warm en betrokken en weet de informatie duidelijk en met humor te verwoorden. Geen saaie opsomming van feiten, maar doorspekt met voorbeelden uit haar praktijk.

Corry Bos kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Stress en de rol van hormonen (de vergeten factor)
  • Burn-out en burn-outpreventie
  • De partner van….. (iemand met een burn-out)
  • Pesten op de werkvloer
  • Communicatie verbaal en non-verbaal
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Corry Bos boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN