« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Professional organizer

Stress? HSP? Een feest der herkenning

Claudy Voskens is ervaringsdeskundige op gebied van HSP, burn-out, stress(preventie) en organizing. Haar focus richt zich op hooggevoeligen en hun (werk)omgeving. Samen orde scheppen in de chaos van prikkels om hen heen voor overzicht en een helder (in)zicht. Dat geeft lucht, rust en ruimte.

Naast haar eigen ervaringen met burn-outs werd ook steeds duidelijker dat zij zelf van nature hooggevoelig is. Voor hooggevoeligen ligt stress nog sneller op de loer omdat ze meer dan gemiddeld open staan voor indrukken en prikkels. Het is een uitdaging voor hen om daar in deze vaak drukke, overweldigende 24-uurs maatschappij goed mee om te kunnen gaan. Claudy deelt graag haar persoonlijke verhaal en vertelt ook hoe zij hiermee omging en wat haar hielp. Ze schrijft hierover in haar blogs en werkt aan een tweede boek. Op deze wijze wil ze meer aandacht vragen voor deze belangrijke groep mensen die juist door hun hooggevoeligheid heel waardevol zijn.

Als organizer en coach op de werkplek wil ze iedereen overtuigen van wat ruimte maken, organiseren en orde op zaken stellen kan opleveren. Het Nieuwe Werken (HNW) is een trend, maar worden we daar nou allemaal zo gelukkig van? Claudy stelt dit, en andere zaken rondom de werkplek, graag ter discussie.

Natuurlijk weet ze drukbezette mannen en vrouwen bewust te maken van wat goed organiseren en structureren kan opleveren in het dagelijks leven en werken. Daartoe schreef ze al een boek ’Ruimte geeft rust’ (2011) en ontwikkelde ze een paar organizing tools. Maar de mensen die van nature hooggevoelig zijn hebben bij haar een streepje voor. Haar nieuwe boek ’Mijn Boerenverstand & ik’ (2018) waarin Claudy adviseert om zelf in beweging te komen, je boerenverstand te gebruiken en te luisteren naar je intuïtie. Waardoor je beter dichtbij jezelf kunt blijven in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van de ander. Zo voorkom je extreme stressklachten en zelfs een burn-out. ZijSpreekt was bij de boekpresentatie met ZijWasErbij. Lees ook haar InBeeld verhaal over omgaan met hoge sensitiviteit.

Claudy is ervaringsdeskundige op het gebied van: 

  • Burnout / balans werk en privé / stresspreventie
  • Hoog sensitiviteit, van nature hooggevoelig (HSP)
  • Presenteren (Lokale Omroep Voor Oisterwijk)
  • Werkplekorganisatie, coach en vertrouwenspersoon op de werkplek
  • Schrijvend coachen
  • Persoonlijkheidsprofielen (DISC)

Lezing feest der herkenning, presentatie bijeenkomsten/dagvoorzitter, voice-over, plenaire workshops.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Claudy Voskens boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN