« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Transformatie van conflicten

Oplossingen waar je écht tevreden mee bent

Chiquita Welmerink heeft als doel: transformatie van conflicten. Géén schikking, géén water bij de wijn, maar oplossingen waar je écht tevreden mee bent. Dit vanuit haar overtuiging dat mensen het diep in hun hart goed willen met en voor elkaar. Gelukkig willen zijn. Verbonden willen zijn met anderen. En dat kan, hoe groot het conflict ook lijkt te zijn. Niets is wat het lijkt!

Net gestart met haar studie rechten in Utrecht veranderde haar onbezorgde leven door het overlijden van haar vader in 1980.  En twee jaar later overleed haar oudste zus. Zij heeft dit (onbewust) als een groot onrecht ervaren.  Haar aanvankelijke wens om rechter te worden veranderde naar die van advocaat.

Vanaf 1984 heeft Chiquita als advocaat gewerkt en kennis gemaakt met vele facetten van het recht. Met name in familiekwesties heeft zij zich echter machteloos gevoeld. Het getouwtrek tussen echtelieden over de hoofden van de kinderen, pijnlijke situaties waarin de strijd onoplosbaar leek. Er is altijd een verliezer.

Als advocaat heeft zij zich gespecialiseerd in de zakelijke (minder emotionele) praktijk. Als curator heeft zij vele faillissementen behandeld en afgewikkeld. Uiteindelijk wilde zij meer betekenen voor mensen en minder met dikke dossiers bezig zijn.

Door diverse opleidingen (1998) op het gebied van transformatieve communicatie. ontdekte Chiquita dat conflicten op te lossen zijn zonder wetboek. Zij besloot het roer om te gooien en werd (transformatief) mediator & coach. Wanneer de angel uit een conflict is ontstaat er weer vrijheid en een ruimte waarin alles mogelijk is. Ze heeft nu haar eigen opleidingsinstituut (WEL-COM) en geeft vanaf 2002 lezingen en trainingen op het gebied van transformatieve mediation en coaching. Voor mensen die willen leren hoe ze uit conflictsituaties kunnen komen op een effectieve en duurzame manier, voor zichzelf en anderen.

In mei 2020 verscheen haar boek Opgelost! Een unieke methode om zélf conflicten op te lossen, ook als de ander niet meewerkt. Aan de hand van talloze voorbeelden legt ze uit hoe je twijfel en onzekerheid, een meningsverschil, ruzie of ander conflict met iemand of een bepaalde situatie zélf kunt oplossen. Onafhankelijk van een ander of de omstandigheden.

Chiquita Welmerink: ’Wat er gebeurd is in je leven kun je niet veranderen, wel wat het met je doet’.

Ze kan een lezing verzorgen over conflicten in de breedste zin van het woord. Wat je als conflict ervaart: scheiding, geweld, pijn, onmacht, dood, ziekte, ontslag, ruzie tussen aandeelhouders-directie, relaties.

Lees ook Oplossen van conflicten. In Beeld bij ZijSpreekt.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Chiquita Welmerink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN