« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Denkfouten

Chantal van der Leest is neuropsycholoog, wetenschapsjournalist en communicatieadviseur. Elke donderdag verschijnt er een column van haar hand in het Algemeen Dagblad over denkfouten op het werk en ze publiceert regelmatig in Psychologie Magazine. 

Hoe mensen keuzes maken vormt een rode lijn door haar carrière. Ze ontleedde het brein tijdens haar studie Neuropsychologie en moedigde met sprankelende voorlichtingsmaterialen mensen aan tot betere eetkeuzes bij het Voedingscentrum. 

Als wetenschapsjournalist kan ze telkens weer een stukje gedrag beter ontleden, maar omdat menselijk gedrag zo gecompliceerd is, is dat werk nooit af. Van der Leest is een geboren verhalenverteller en weet als geen ander een ingewikkeld onderwerp om te buigen naar een humoristisch, inspirerend en herkenbaar verhaal.

In november 2018 verscheen haar eerste boek Ons feilbare denken op het werk. Dit boek werd goed ontvangen door de media, er verschenen grote interviews in NRC en AD en de eerste druk verkocht in een maand uit. Ondertussen is er ook een luisterboek verschenen van dit werk.

Mensen geloven pas dat ze vatbaar zijn voor denkfouten, als ze met de neus op de feiten worden gedrukt. In rap tempo leidt Chantal je daarom langs allerlei denkfouten, fopt je, verwondert je en maakt je aan het lachen. Aan het einde van de rit kom je er niet onderuit: ja, ook mijn denken is feilbaar. Met dat verworven inzicht kun je de eerste stap zetten naar het voorkomen van denkfouten.

Chantal kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Denkfouten en keuzes maken
  • Denkfouten op het werk
  • Denkfouten bij voedingskeuzes
  • Framing
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Chantal van der Leest boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN