« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vrouwelijke oerkracht

Vrouwelijke wijsheid tot bloei laten komen

Chantal Semeijns de Vries van Doesburgh is spreker, inspirator, trainer voor vrouwen en schrijfster van de roman De Goede Moeder. Ze startte haar carrière in de wereld van TV, reclame en uitgeverij. Deadlines halen dus, elke dag. En ze háálde ze ook. Ze werkte extreem hard voor een ander en tegelijkertijd was ze, omwille van chronisch ziek zijn, bezig met haar gezondheid: ze moést alles goed doen, en ze dééd alles goed. Extreem veel yoga, extreem gezond eten, extreem veel mediteren. Kortom ze werkte extreem hard voor de ander en extreem hard aan zichzelf. Een totale crash tot gevolg.

Ze had de moed zich om te draaien en terug te lopen. De geschiedenis in. Door de verhalen van haar voormoeders te aanschouwen, kon ze de geschiedenis helen. Ze kon de ziekmakende dynamiek in haar leven een halt toeroepen.
Chantal weet hoe schadelijk wilskracht kan zijn. Vooral als er tegenover discipline geen zachtheid staat. Ze noemt het de mannelijk weg: nog meer oefenen, nog meer presteren, nog harder trainen, nog sneller lopen. Maar hoe manifesteer je jezelf als ambitieuze vrouw als de top niet het doel is? Hoe bewandel je de vrouwelijke weg in een wereld waarin masculiene kwaliteiten de overhand hebben? Wanneer je voelt dat jij continue het gaspedaal ingedrukt houdt terwijl er achter jou iemand volop op de rem staat.

Chantal ging van een snelle carrière naar coach van de vertraging. Tien jaar runde zij een succesvolle praktijk als systemisch pedagoog. Onlangs ontwikkelde zij een online-training SHE om vrouwen in contact brengen met hun zachte oerkracht vanuit de vier archetypen: de maagd, de moeder, de sensuele vrouw en de wijze vrouw. Om vrouwen te leren leven vanuit het bekkengebied en de baarmoeder in plaats vanuit het middenrif. Zodat ze moeiteloos kunnen manifesteren vanuit vertrouwen, veiligheid, verbinding en verwondering. Levenskracht en levenslust ervaren. Haar missie: vrouwen bevrijden uit hun ijzeren korset om de vrouwelijke wijsheid tot bloei te laten komen.

Chantal van Doesburgh kan een lezing verzorgen over:

  • De Goede Moeder (geschenken en verdrieten, geheim/wond vrouwenlijn)
  • Feminine leiderschap vanuit Bekkengebied en de Baarmoeder
  • SHE: de maagd, de moeder, de sensuele vrouw en wijze vrouw (in Business)
  • Seksualiteit: Vallei orgasme
  • De wijsheid van de vrouw ligt in haar zelfgenezend vermogen: mentale- en fysieke gezondheid
  • De vrouwelijke weg - Wanneer de top niet het doel is 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Chantal van Doesburgh boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN