« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zorginnovatie

Spreker, interviewer, dagvoorzitter, inspirator!

Van verpleegkundige, bestuurskundige, tot veranderkundige. Cathy van Beek groeide op in een gezin van zestien kinderen. Geloof, hoop en liefde zijn belangrijke drijfveren voor haar. Ze wilde eigenlijk Nederlands studeren, maar de zorg paste ook als een handschoen bij haar. ’ Ik verpleegde thuis altijd de zieken’, zegt ze in Skipr Magazine (november 2009).

Van oktober 2011 tot november 2017 was zij lid van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. Binnen de vierhoofdige Raad van Bestuur was zij in het bijzonder verantwoordelijk voor de portefeuille patiëntenzorg en specialistische opleidingen en leverde zij een bijdrage aan de talrijke veranderingsprocessen binnen het UMC St Radboud. Bij haar afscheid kreeg zij een koninklijke onderscheiding.

Sinds die tijd is ze kwartiermaker duurzame zorg i.o.v. Ministerie van VWS. Duurzame zorg is een kapstok voor zowel kwaliteit & veiligheid, toegankelijkheid en houdbaarheid van de zorg als voor kwaliteit, leefbaarheid en gezondheid van onze planeet. De zorg voor patiënt/cliënt én de planeet verkeren in een zorgwekkende toestand. Er moet iets gebeuren en het liefst in samenhang met elkaar. De COVID-19 crisis bijvoorbeeld heeft alles te maken met de klimaatcrisis. De drive van Cathy van Beek is om aan beide uitdagingen bij te dragen.

Cathy van Beek heeft een uitstekende reputatie en staat van dienst opgebouwd in de zorgsector en bij de overheid. Vanaf 2006 was zij vice-voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zij was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor diverse portefeuilles, waaronder Toezicht en Handhaving op zorgmarkten Care en Cure, op de zorgverzekeraars en de zorgaanbieders. Kwaliteit en Innovatie waren speciale aandachtsgebieden. Daarvoor was zij vanaf 1991 bestuurder en directeur van de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Ook heeft zij verscheidene boeken en publicaties op haar naam staan.

Het maandblad Opzij nam haar jaren achtereen op in de Top 10 machtigste vrouwen in de Gezondheidszorg.

Een lezing van Cathy van Beek kan gaan over o.a.:

  • Aanpak integrale duurzaamheidsvraagstukken
  • Patiënt als Partner; patiëntenparticipatie
  • Zorg en technologie
  • Toezicht Intern zowel als Extern 
  • Kwaliteit, Toegankelijkheid Betaalbaarheid Zorg
  • Netwerkskills
  • Leiderschap (vrouwelijk, verpleegkundig, medisch, generalistisch)
  • Markt en Marketing in de Zorg en Onderwijs en Cultuursector
  • Patiëntenparticipatie
  • Besturen en Verbinden (afstand & nabijheid)

Bekijk ook haar verhaal In Beeld over goed voor de planeet zorgen en het filmpje met haar waarin ze vertelt hoe ze zich inzet om de zorg te verduurzamen.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Cathy van Beek boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN