« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Global aging

Oud is hip

Caroline van Dullemen is trendwatcher Global Ageing. In 2050 zijn er minder kinderen onder de 14 dan mensen boven de 60. Zij schetst dat oud hip is.

Caroline: ’Mick Jagger is 70 en heeft net een miljoen geboden gekregen voor een nieuw tournee. Oud is hip, oud dwingt tot innovaties, ook op technologisch gebied. Er worden steeds knappere en leukere robots ontwikkeld om ouderen te ondersteunen in hun dagelijks leven’.

In 2004 richtte ze WorldGranny op, een non-profit organisatie op het gebied van wereldwijde vergrijzing, een organisatie in Nederland die vooral grootmoeders ondersteunt in Zambia, Ghana, India en Peru. Ze richt zich op het ontwikkelen van micropensioenen als een structurele oplossing ter voorkoming van extreme armoede op latere leeftijd. Ze helpt ouderen om te investeren in de toekomst van hun kleinkinderen.

Caroline is socioloog en was eerder als journalist onder andere verbonden aan NRC Handelsblad en de Anti Apartheid Beweging Nederland. Ze publiceerde vele artikelen en was auteur van ‘De klank van Malibongwe, vrouwen in een nieuw Zuid-Afrika’. Ze werkte jarenlang als secretaris voor de Nationale Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking, was directeur van het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks totdat zij WorldGranny oprichtte waarvan zij nu directeur is. 

Caroline spreekt over:

  • Oud is hip
  • Internationale betrekkingen, in het bijzonder wereldwijde vergrijzing en positie vrouwen
  • Microfinanciering, in het bijzonder micropensioenen
  • Intergenerationele solidariteit
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Caroline van Dullemen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN