« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Hoeden

Een passie voor Hoeden

Al tijdens haar prille jeugd heeft Caroline de Roy van Zuydewijn een passie voor mode én hoeden in het bijzonder. Zij volgde de modeacademie en studeerde af op hoeden. Daarna begon ze in 1992 (samen met haar echtgenoot) in Eindhoven het Hoedencafé en de Hoedensalon.

Ze haalde alle media – de hoed was immers jarenlang uit het straatbeeld weggeweest. Alles draaide in het Hoedencafé en de Hoedensalon om hoeden. Er werd een modeprogramma opgenomen en duizenden dames kwamen naar haar lezingen luisteren.

Eind 1999 verhuisde Caroline naar modestad Antwerpen. Al snel werd ze door de Dienst Cultuur en Toerisme – samen met bekende Vlaamse modeontwerpers – internationaal gepromoot.

In 2002 ontwierp ze ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima een hoed voor prinses Irene. Niet lang daarna maakte ze hoeden voor prominente gasten van het huwelijk van prins Laurent en prinses Claire – in het programma Royalty.be gaf ze commentaar. En voor de ZDF maakte zij een uitgebreid verslag van vijfentwintig jaar Beatrix op de troon.

De daaropvolgende jaren bracht Blauw Bloed een reportage over haar, vertelde ze bij Frits Spits over Prinsjesdag, en was ze – vanwege een vredesactie waarbij Nederlandse parlementariërs o.a. haar hoeden droegen – te gast bij Loretta Schrijver in Koffietijd.

Momenteel werkt Caroline vanuit Waalre (Nederland). Hoeden en mode blijven haar grote passie. Ze bezoekt dan ook veel tentoonstellingen om de huidige trends in de gaten te houden.

Caroline de Roy van Zuydewijn kan een lezing houden over o.a.;
• Hoeden
• Mode, bijvoorbeeld over  Jean Paul Gaultier
• Film en mode
• Marlène Dietrich e.a.
Zij schuwt hierbij het showelement niet.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Caroline de Roy van Zuydewijn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN