« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Bewustwording en andere culturen

Inzicht en inspiratie tot innerlijke groei

Caroline Dusée vertelt over haar persoonlijke ervaringen en inzichten die zij opdeed in de vele verschillende culturen waar zij veel tijd doorbracht. Ze spreelt over verbinden, gelijkwaardigheid, vergeving en leren luisteren naar de ander. Maar ook over omgaan met de dood, afscheid en spiritualiteit.
Ze heeft een achtergrond als cultureel antropoloog en woonde en reisde jarenlang over de hele wereld, met name in Zuid-Amerika, Afrika en Zuid-Spanje.

Er verschijnen binnenkort twee boeken van haar hand. Haar eerste boek gaat over verlies en zelftrouw en is gebaseerd op haar persoonlijk levensverhaal. Haar volgende boek betreft de onuitgesproken emoties van mannen, gebaseerd op interviews met mannen over de hele wereld. Dit boek is bedoeld om een betere balans tussen mannen en vrouwen in de samenleving te creëren en hen dichterbij elkaar te brengen, door ook het verhaal van mannen in beeld te brengen.

Naast haar werk als onderzoeker en schrijver, is Caroline oprichter van de Stichting Victory for Equality. De stichting zet zich in voor onderdrukte mensen met projecten die bijdragen aan een meer gelijkwaardige wereld.

Caroline spreekt in binnen- en buitenland. In het Nederlands- en Engelstalig over haar leven en werk. Haar werk en benadering is gericht op inzicht en inspiratie tot innerlijke groei.

Onderwerpen waarover Caroline spreekt en waarvoor zij te boeken is voor lezingen, interviews en als gast bij podcasts:

  • Caroline spreekt over haar leven en reizen in andere culturen en de inzichten die zij daardoor heeft opgedaan met betrekking tot: het loslaten van vooroordelen, intuïtief en op een trager ritme leven, verbinden, onderdrukking en gelijkwaardigheid. Maar ook spreekt zij over: een andere blik op het leven, verlies en de dood.
  • Over de stichting die zij heeft opgericht ter bevordering van gelijkheid: Hoe Caroline de projecten heeft opgezet samen met de betrokken bevolking, over het houden van korte lijnen, transparantie en valkuilen.
  • Hoe zij zelfstandig en intuïtief haar onderzoeken in andere culturen opzet en vormgeeft. Hoe de onderwerpen tot haar komen, hoe zij haar reizen zelf uitzet en hoe zij de mensen en lokale volkeren ontmoet. Hoe zij gesprekken met hen aan gaat.
  • Aansluitend: Dat je echt je hart kunt volgen en niet voor het gangbare leven hoeft te kiezen. Dat er een weg is. Dat je een leven kan leven dat anders is dan dat van de massa.
  • Caroline is ook te boeken als dagvoorzitter en door haar jarenlange ervaring, tevens als interviewer.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Caroline Dusee boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN