« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Bewustwording & Pijn van de Man

Caroline Dusée is antropoloog en onderzoeker. Zij koppelt haar persoonlijke levensverhaal en ervaring aan haar onderzoeken en ervaringen in andere culturen, maar met altijd als doel een universele boodschap uit te dragen. Haar stijl is persoonlijk en draait om het creëren van bewustwording. Het hoofddoel is om mensen te inspireren om verder te komen in het leven, gedragen door een gedegen kennis door haar vak als onderzoeker.

Caroline schrijft, spreekt (en sinds kort ook) filmt over haar werk en leven. Tegenwoordig woont ze, naast haar reizen, weer in Nederland. Daarvoor woonde ze, naast Nederland, in Zuid-Amerika, Oost-Afrika en recentelijk Zuid-Afrika. Sinds een paar jaar wordt ze gevraagd om te spreken in Nederland en andere landen. Over haar werk als onderzoeker/veldwerker, haar werk voor haar stichting Victory for Equality en haar persoonlijk leven en geschiedenis. 

De vier hoofdonderwerpen (universele onderwerpen, waarop nog steeds een taboe rust) waar zij haar aandacht op richt zijn: Mannen (de kant van het verhaal van de man), De Doden (hoe anders om te gaan met dood en verlies), Gelden (hoe we een andere betekenis die we aan geld kunnen geven) en De kracht van andere culturen (het heeft haar een rijke, andere, diepere en alledaagsere betekenis in haar leven gegeven).  Met deze basisthema’s wil ze meer groei en bewustwording creëren.

Caroline kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Mannen en hun kant van het verhaal, hun pijn en alles waar taboe op rust
  • Hoe richt je een goedlopende stichting of foundation op
  • Verzoening tussen man en vrouw in de samenleving
  • Transformatie
  • De kracht en wijsheid die we kunnen halen uit het leven in andere culturen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Caroline Dusée boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN