« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Agressie

Verbeteren van zorg en veiligheid, samen met hulpverleners

Carla de Bruyn is cultuuronderzoeker, trainer en teamcoach, voornamelijk in de zorg. Haar aandachtsgebieden zijn agressie, grensoverschrijdend gedrag, sociale veiligheid en het doen van aangifte als hulpverlener.

Carla groeit op als dochter van een ambulanceverpleegkundige en een politiechef. Veel hectiek, maar ook een opvoeding waar veiligheid en zorg veel aandacht krijgen.
Werkzaam als senior psychiatrisch verpleegkundige op een gesloten afdeling voor crisisinterventie wordt ze na het zoveelste heftige incident en separatie teruggeworpen op de vraag: is dit de zorg die ik wil verlenen? Het besef landt dat veiligheid en zorg veel overlappingen hebben en een ontdekkingstocht begint.

Er volgt een opleiding tot trainer en aandachtsfunctionaris agressiehantering en sociale veiligheid en met een nieuwe functie als risicocoördinator richt Carla zich op het onderwerp veiligheid binnen alle lagen van de organisatie. Ze is een vertaalmachine tussen directie en de werkvloer. Van beleid optimaliseren en ontwikkelen, het onderhouden en aangaan van contacten met derden (zoals politie) tot het trainen van medewerkers in het omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag.

Ze blijft zich ontwikkelen, onder andere door cultuuronderzoeker te worden. Met haar bedrijf richt ze zich op wat ze echt belangrijk vindt. Het verbeteren van de zorg en de veiligheid, samen met de hulpverleners. Vooral het doen van aangifte als hulpverlener en de samenwerking met de politie heeft hierbij haar interesse. Hierbij maakt ze gebruik van haar ervaringen uit de praktijk en haar kwaliteiten en kennis als cultuuronderzoeker, trainer, teamcoach en adviseur.

Ze is eerlijk, transparant en deelt haar inzichten opbouwend en vaak met humor. Om ergens aan te werken moet je het immers wel benoemen. Verwacht van haar openhartige en onderbouwde meningen.
Ze kan laten zien wat er gebeurt zonder vingerwijzen en zonder in te grijpen of op te lossen, ze geeft de hulpverleners het vertrouwen en moed om dit zelf te doen.

Carla spreekt bij het RTL Nieuws over geweld en aangifte doen in de psychiatrie. Bij De Monitor vertelt ze over geweld tegen hulpverleners.

Carla de Bruyn kan een lezing verzorgen over:

  • Omgaan / voorkomen van agressie en grensoverschrijdend gedrag
  • Aangiftebereidheid verhogen / Belang van doen van aangifte
  • Invloed van spanning op handelen en denken icm agressie
  • Belang van borging sociale veiligheid / agressiehantering binnen de organisatie
  • Belang en nut van cultuuronderzoek binnen je team of organisatie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Carla de Bruyn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN