« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Transformatietheater

Camie Bonger gebruikt openhartige monologen, theatrale interventies en oefeningen met het publiek om tot bezinning en begrip te komen. Bezinning op de eigen gedachten, emoties en gedragingen. Begrip voor jezelf en de ander.

Met humor, zelfkennis en warmte maakt Camie gevoelige onderwerpen bespreekbaar en raakt daarbij anderen in de kern. Haar vermogen om groepsdynamiek te doorbreken en te veranderen schuilt in de manier waarop zij haar eigen kwetsbaarheid toont tijdens optredens en workshops.

Met behulp van theater en zelfonderzoek heeft Camie haar eigen achtergrond—een onveilige thuissituatie—om weten te zetten in een grote kracht; als geen ander voelt ze aan hoe ze een veilige plek kan creëren waar mensen hun hart durven openen.

Ze voelt feilloos aan wat haar deelnemers en publiek nodig hebben. Dit resulteert soms in een snik en een traan, maar vaker nog in een lachsalvo. De interactie verandert en de zaal begint oprecht met elkaar te communiceren. Angsten worden omgezet in vertrouwen. Denken in moeilijkheden wordt denken in mogelijkheden.

Sinds 2010 schrijft en speelt Camie haar eigen voorstellingen. Ook maakte ze monologen en interventies voor WOMEN Inc. Bij ‘Samen één Amsterdam’ stond ze als dagmoderator naast burgemeester Eberhart van der Laan. In 2016 ontwikkelde ze het concept Ervaringstheater: jongeren met een achtergrond in de jeugdzorg worden samengebracht met hulpverleners, om op basis van persoonlijke ervaringen een voorstelling te creëren.

Camie is in te zetten als inspirator of workshopleider bij verandertrajecten binnen bedrijven, en bij processen en evenementen in het sociaal domein. Ook een geheel op maat gemaakte theatervoorstelling is mogelijk.

Camie Bonger kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Bezinning
  • Verandermanagement door theater
  • Levenskunst
  • Jeugdzorg
  • Inspiratie

Lees hier haar InBeeld verhaal. Bekijk ook een stukje van Camie’s voorstelling Ze wist niet waar te beginnen dus ging ze maar naar binnen en de nieuwe promo voor Transformatie Theater:
  

(Potret foto: Geneviève Chasse, publieks foto: Rebke Klokke, publieks foto: Angela Barendrecht)

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Camie Bonger boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN