« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Fotografie

De kunst van het kijken

Brigitte Meuwissen is afgestudeerd als fotografe aan de academie van Gent. Door haar nieuwsgierigheid naar andere culturen is ze gaan reizen en is onder meer in contact gekomen met de Inka traditie in Peru. Zij is door hen opgeleid om hun traditie op een westerse manier te manifesteren. In Los Angeles waar ze als freelance fotografe werkte en woonde, heeft ze haar foto’s ook tentoon kunnen stellen. Ze heeft haar foto’s en verhalen in verschillende magazines en kranten gepubliceerd.

Door haar passie voor het leven en de liefde voor het beeld heeft ze een unieke relatie met de mens en de natuur ontwikkeld. Haar huidige project ’Women We Are’ laat haar weer reizen naar alle uithoeken van de wereld om vrouwen te fotograferen op hun geliefde plaats. Afrika is haar volgende locatie.

Ze ontwierp de cursus ’ The Art Of Seeing’ ontworpen voor leergierige studenten die met hun fotocamera op zoek zijn naar het betere beeld. Brigitte streeft ernaar het betere deel van jezelf te leren herkennen en je talenten optimaal te kunnen gebruiken. Eigen inspiratie vinden door het leren kijken is iets dat iedereen kan gebruiken.

Brigitte kan een lezing verzorgen over

  • Fotografie
  • Inka traditie
  • Inspiratie door de kunst van het zien
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Brigitte Meuwissen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN