« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Moderator

Brigitte Leferink heeft een veelzijdige loopbaan. Ze werkte als personeelsadviseur bij de CDA-Tweede Kamerfractie en Zorgpartners Midden-Holland. Daarna was ze hoofd PR en communicatie bij Vrouwen van Nu, de grootste vrouwenorganisatie van Nederland. Van januari 2016 tot juni 2018 was ze wethouder in Waddinxveen. Ze heeft haar eigen communicatiebureau Schrijven, spreken en meer.

1 september 2018 verscheen haar bundel autobiografische columns Mevrouw De Wit over de eerste periode na haar scheiding. Naast haar werk zet ze zich via Zonta International in voor de verbetering van de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd.

Brigitte Leferink is een enthousiaste en veelzijdige dagvoorzitter of debatleider voor allerhande bijeenkomsten en events. Met haar achtergrond in communicatie kan ze zich snel onderwerpen eigen maken. Ze geeft sprekers op een prettige manier de ruimte maar bewaakt ook het doel en de aansluiting met het publiek. Brigitte is gewend voor grote groepen te spreken en discussies te leiden. Ze kan in een zwaar debat lucht brengen. Waar mogelijk voegt ze een persoonlijke noot toe.

Ze kan met humor vertellen over haar ervaringen als wethouder. Over de zegeningen en neveneffecten van de participatiemaatschappij, het omgaan met stakeholders (collega’s, ambtenaren, gemeenteraad, bevolking, organisaties, ondernemers en pers), valkuilen, netwerken, combinatie met privéleven, social media, kortom alle aspecten die bij het werk komen kijken passeren de revue. Interessant voor wie politiek actief is of wil worden of wie een kijkje in de keuken van de (gemeente)politiek wil.

Als auteur van het boek Mevrouw De Wit of hoe zal ik me noemen na de scheiding, kan ervaringsdeskundige Brigitte je vol verbazing en verwondering, met een lach en een traan, meenemen in de (on)genoegens van het bestaan als single.

Brigitte Leferink treedt dus op als dagvoorzitter en kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Wethouderschap
  • Communicatie
  • De onvoorziene gevolgen van een echtscheiding
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Brigitte Leferink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN