« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Natuurgeïnspireerde organisatieontwikkeling

Bowine Wijffels is een inspirerend spreekster die met (voor)beelden uit de natuur patronen helder maakt en een fris en nieuw perspectief geeft op organisatievraagstukken. Ze is sprankelend en bevlogen en put losjes uit haar ervaringen als procesbegeleider, facilitator en ontwerper van leer- en ontwikkelprocessen. Boeiend van begin tot eind.

Bowine is opgeleid als docent (biologie). Na een korte carrière in het onderwijs werkte Bowine enige tijd bij een landelijke milieuorganisatie. 25 jaar geleden startte ze haar eigen bedrijf en werkt ze sindsdien als zelfstandig professional in het publieke domein rondom duurzaamheidsvraagstukken. 

Bowine heeft uitgebreide kennis van natuur en weet dit op verrassende en praktische wijze te vertalen naar organisatievraagstukken. Ze heeft ervaring met het verzorgen van trainingen voor met name ambtenaren (via Publiek Domein, voor Provincies, Gemeenten, Omgevingsdienst en bedrijvennetwerken), niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Ook organiseert ze workshops en teamuitjes, zoals de inspiratiewandeling ’Zoo voor de Zaak’ in de dierentuin en de workshop ’Meer ontspanning in organisaties’. 

Tevens heeft Bowine het boek Tien Ideeën voor Circle-Lean Organiseren geschreven. Dit boek is geschreven op basis van 10 klantvragen en betreffen bedrijfsprocessen rondom producten en diensten. De voorbeelden komen veel uit productiebedrijven, maar zijn zonder twijfel toepasbaar op alle vormen va organisaties. Het inrichten van een circulaire economie vraagt een veel integraler perspectief. Het gaat over anders omgaan met grondstoffen en anders omgaan met elkaar.

Bowine kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Natuurgeïnspireerd leiderschap (op natuurlijke principes)
  • Natuurlijk organiseren (teams en organisaties)
  • Vitaliteit, dynamiek en complexiteit in organisaties
  • Omgaan met veranderingen in de context (organisatie)
  • Organiseren voor een circulaire economie (circu-lean organiseren)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Bowine Wijffels boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN