« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zelfontplooiing en kwetsbaarheid

De regie nemen

Persoonlijk leiderschap gaat in de ogen van Barbara van der Steen over datgene dat je persoonlijk ‘aan ‘t hart’ gaat en waar je iets in wilt betekenen (de regie in wilt nemen). Als je daar mee aan de slag gaat, dan ontstaat er groei van binnenuit. Ze is altijd gefascineerd geweest door de verschillen tussen mensen en de unieke en rijke potentie die ieder brengt. 

Barbara helpt sinds twintig jaar managers, ondernemers en professionals scherp te krijgen waar hun unieke potentie over gaat en hoe ze dit verder kunnen vormgeven. Ze ontwerpt mee van vaag idee tot creatie. En ze zoekt mee als het vastloopt en er vragen opkomen als ‘hoe verder?’. Deze ervaringen ook met gevoelens van imperfectie en kwetsbaarheid helpt Barbara productief te maken. Ze ziet juist de obstakels en tegenvallers als een bron voor helderheid en de basis voor het vinden van nieuwe wegen. 

Barbara is vaste spreker/teacher bij The School of Life Amsterdam en bij de Foundation of Corporate Education Utrecht. Ze was verbonden aan Unilever, Berenschot en het SIOO. Ze coachte het management van Unilever, Achmea, PostNL en veel grote overheden. Ze schreef verschillende boeken over samenwerken tussen generaties, de kracht van aandacht en imperfectie als bron voor persoonlijke groei. 

Ze brengt een oprechte en persoonlijke energie die zowel diepgang als lichtheid biedt. Ze werkt interactief met de groep en neem hun reacties als basis voor het vervolg. Ook brengt ze een schat aan kennis en ervaring vanuit filosofie, psychologie en andere stromingen. Mensen geven vaak aan ‘verrijkt’ en ‘geïnspireerd’ verder te kunnen. 

Barbara van der Steen kan een bijdrage leveren over de volgende thema’s:

  • Persoonlijk leiderschap & groei; vanuit zelfkennis en emotionele intelligentie
  • (Her)Ontdek je potentie; Worden wie je bent & het ontwerpen van jouw toekomst.
  • Imperfectie en kwetsbaarheid in het werk, als bron van creatie en groei.
  • De kracht van Aandacht voor jezelf en anderen; het ontrafelen van het mysterie van samenwerken.
  • Een nieuw begin; Van stille wens naar beweging (een nieuwe stap of initiatief). Het ontwerpen van ieders toekomst als individu of samen als groep.

Lees hier een interview met haar in de NRC. Bekijk ook het filmpje over hoe Barbara ruimte maakt door mogelijkheden op te rekken (2017).         

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Barbara van der Steen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN