« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Anders denken anders doen

Leiding geven aan verandering

Onder het motto "anders denken, anders doen" werkt Barbara van Schaik (1965) als interim manager, (mee)denker en (mee)doener voor strategische en operationele verandervraagstukken op zowel organisatie als individueel niveau. Daarnaast is ze werkzaam als portret fotograaf.

Barbara heeft uitgebreide en internationale ervaring in alle facetten van leiding geven aan verandering: van fusies via reorganisaties, het implementeren en optimaliseren van systemen, procesoptimalisatie en outsourcing naar cultuurverandering. Ze is gewend om over grenzen (ook virtuele) en culturen heen te werken, in (complexe) matrix structuren en in zowel grote als kleine organisaties, profit en non-profit, met een kennis- en informatie-intensief en cultureel signatuur (uitgeverij/media/bibliotheek).

De werkwijze en stijl van Barbara is te omschrijven als: empathisch, analytisch en daadkrachtig. Ze is een uitstekende communicator en verbinder met gevoel voor humor. Ze is tegelijkertijd analytisch en gestructureerd én creatief met een voorliefde voor beeldtaal. In haar presentaties verenigt ze deze kwaliteiten tot een onderhoudend en memorabel (beeld)verhaal over de betekenis en kracht van anders denken en anders doen.

Barbara houdt veel presentaties en vertelt verhalen op conferenties en bij andere gelegenheden. Ook heeft ze ervaring als gespreksleider en met het vormgeven en faciliteren van kleine en grote bijeenkomsten en workshops. Haar lezingen zijn onderhoudend en memorabel.

Barbara spreekt in het Nederlands en in het Engels over o.a.:

  • Verandermanagement
  • Diversiteit
  • Leiderschap
  • Management
  • Fotografie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Barbara van Schaik boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96