• We kijken terug op een geweldige avond met Barbara van Beukering. Ze heeft een goede koppeling gemaakt tussen de verschillende generaties vrouwen uit haar boek en de geschiedenis van 100 jaar vrouwenkiesrecht. We hebben alleen maar positieve reacties gehoord en wat ons doel was, de mensen vol energie en inspiratie weer naar huis te zien vertrekken, was volledig geslaagd!
    Monique van Wijk - voorzitter ondernemersnetwerk Entre Femmes-Gooi, ook names het Eemlands Vrouwen Ondernemers Netwerk (EVON) en het Amersfoorts Vrouwen Netwerk (AVN)

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Hoe ouder, hoe leuker

Barbara van Beukering werkt dertig jaar in de journalistiek, waarvan 21 jaar als hoofdredacteur. Zij  werkte na de School voor de Journalistiek bijna tien jaar bij de televisie. Ze was onder meer verslaggever van Tros Kieskeurig en Tros Aktua Geld. Daarna stapte ze over naar de Avro en werd verslaggever/presentator van het jongrenprogramma Pauze TV en presenteerde het filmprogramma Preview.  Vervolgens werkte ze een aantal jaar als eindredacteur voor programma’s van RTL5, Veronica en Teleac. In 1997 maakte Van Beukering de overstap naar tijdschriften. Ze werd achtereenvolgens hoofdredacteur van BabymagazineAvantGarde , Blvd., en Volkskrant magazine. In 2007 presenteerde Van Beukering het avondvullende NPS-programma Handboek voor de moderne vrouw.

Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool, daarna richtte ze Paper op, een digitaal dagelijks nieuwsmagazine, dat ze tot eind 2016 leidde.

In 2017 schreef Van Beukering Kruip nooit achter een geranium, een zoektocht naar een lang en gelukkig leven, waarvoor ze veertien bekende oudere dames interviewde.

Barbara is een mediavrouw pur sang die zich altijd in de journalistieke wereld heeft begeven en sterk is in het toegankelijk maken van zware onderwerpen en het relevant maken van lichtere onderwerpen.

Als je de lezing van Barbara van Beukering hebt bijgewoond, is je angst voor ouder worden verdwenen als sneeuw voor de zon. Voor haar boek over ouder worden interviewde Barbara veertien vrouwen van zeventig- en tachtig-plus die nog middenin het leven staan, er fantastisch uitzien en nog werken. De centrale vraag van Van Beukering, zelf 52 jaar: “Ik wil graag zo oud worden zoals jij, hoe doe ik dat?”

De adviezen van onder andere van Hedy d’Ancona, Neelie Kroes, Ans Markus en Olga Zuiderhoek, Gerdi Verbeet, gecombineerd met Barbara’s eigen inzichten, leveren een inspirerend verhaal op met een optimistische kijk op het ouder worden.

Barbara treedt ook op als dagvoorzitter/gespreksleider.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Barbara van Beukering boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN