• We kijken terug op een geweldige avond met Barbara van Beukering. Ze heeft een goede koppeling gemaakt tussen de verschillende generaties vrouwen uit haar boek en de geschiedenis van 100 jaar vrouwenkiesrecht. We hebben alleen maar positieve reacties gehoord en wat ons doel was, de mensen vol energie en inspiratie weer naar huis te zien vertrekken, was volledig geslaagd!
    Monique van Wijk - voorzitter ondernemersnetwerk Entre Femmes-Gooi, ook names het Eemlands Vrouwen Ondernemers Netwerk (EVON) en het Amersfoorts Vrouwen Netwerk (AVN)

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Afscheid nemen

Je kunt het maar één keer doen

Barbara van Beukering is een mediavrouw pur sang die zich altijd in de journalistieke wereld heeft begeven en sterk is in het toegankelijk maken van zware onderwerpen en het relevant maken van lichtere onderwerpen.

In 2017 schreef Van Beukering Kruip nooit achter een geranium, een zoektocht naar een lang en gelukkig leven, waarvoor ze veertien bekende oudere dames interviewde.

Als je de lezing van Barbara van Beukering hebt bijgewoond, is je angst voor ouder worden verdwenen als sneeuw voor de zon. Voor haar boek over ouder worden interviewde Barbara veertien vrouwen van zeventig- en tachtig-plus die nog middenin het leven staan, er fantastisch uitzien en nog werken. De centrale vraag van Van Beukering, zelf 52 jaar: “Ik wil graag zo oud worden zoals jij, hoe doe ik dat?”

Begin 2020 verscheen Je kunt het maar één keer doen: Een persoonlijke zoektocht naar sterven, het grootste taboe in ons leven. Toen haar ouders ongeneeslijk ziek waren wilde haar vader er niet over praten terwijl haar moeder heel bewust alle tijd nam om afscheid te nemen van haar dierbaren. Hierdoor realiseerde Barbara zich dat de manier waarop je afscheid neemt van het leven grote impact heeft op je nabestaanden. Het boek is uitgegeven door Spectrum (20,99) en inmiddels 25.000 keer gekocht. Bekijk het interview met Barbara e.a. bij DWDD en lees de voorpublicatie in Het Parool.

Eind 2021 verscheen 50 manieren om afscheid te nemen, een bundeling van de veelgelezen Volkskrant Magazine-rubriek, die voortkwam uit haar tweede boek. Hiervoor interviewt ze wekelijks een nabestaande over afscheid nemen: het kan op veel manieren: hóé je het doet, maakt nogal wat uit.

Barbara van Beukering werkt inmiddels dertig jaar in de journalistiek, waarvan 21 jaar als hoofdredacteur. Zij  werkte na de School voor de Journalistiek bijna tien jaar bij de televisie. Ze was onder meer verslaggever van Tros Kieskeurig en Tros Aktua Geld. Daarna stapte ze over naar de Avro en werd verslaggever/presentator van het jongrenprogramma Pauze TV en presenteerde het filmprogramma Preview.  Vervolgens werkte ze een aantal jaar als eindredacteur voor programma’s van RTL5, Veronica en Teleac. In 1997 maakte Van Beukering de overstap naar tijdschriften. Ze werd achtereenvolgens hoofdredacteur van BabymagazineAvantGarde, Blvd., en Volkskrant magazine. In 2007 presenteerde Van Beukering het avondvullende NPS-programma Handboek voor de moderne vrouw.

Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool, daarna richtte ze Paper op, een digitaal dagelijks nieuwsmagazine, dat ze tot eind 2016 leidde.

Barbara treedt ook op als dagvoorzitter/gespreksleider.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Barbara van Beukering boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN