• ‘Het optreden van Babette Porcelijn tijdens onze PMB Vakdag 2019 over duurzaamheid is zéér goed ontvangen. Haar verhaal over de verborgen impact en voorbeelden om in actie te komen, heeft veel collega’s aan het denken gezet. Zozeer dat haar boek De Verborgen Impact is geagendeerd voor de eerstvolgende PMB Leesclub’.
  Thomas Bokeloh - Projectmanagementbureau Gemeente Amsterdam
 • 'Het was een geweldige bijeenkomst, onze netwerkmiddag inzake Jong Leren Eten! De keynote van Babette Porcelijn over ‘Verborgen Impact’ met de focus op ‘voedsel’ als uitgangspunt viel goed. We kregen vele positieve reacties op de presentatie van Babette, voor veel mensen bracht het nieuwe inzichten op de impact van voedselkeuzes.'
  Hilda Akkermans - makelaar Jong Leren Eten in Noord-Holland / ANMEC
 • ‘Babette Porcelijn bracht tijdens de opening van het Hogeschooljaar een goed onderbouwd verhaal. Ze zorgde voor interactie met de zaal, had aandacht voor de verschillende achtergronden van studenten en ze inspireerde om zelf over keuzes na te denken. Ik heb veel positieve reacties gehoord.’
  Wil Bekkering - directeur Aeres Hogeschool Almere
 • We zijn zeer tevreden over de enthousiaste presentatie van Babette Porcelijn tijdens de viering van Earth Day. Het was een goede, leerzame lezing en de bezoekers hebben hier ook enthousiast op gereageerd.
  Mischa Horninge - Columbus earth center
 • 'Wij hebben genoten van de presentatie van Babette Porcelijn over verborgen impact. Ze heeft een stevige boodschap maar brengt die op een spontane manier, wat aansprak bij ons publiek. Haar verhaal is boeiend en de manier waarop ze haar persoonlijke ervaring deelt maakt dat ze mensen echt betrekt.'
  Monique Sweep - directeur coörperatie Deltawind

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Aan de slag met verduurzamen

Blinde vlekken in denken over duurzaamheid

de verborgen impact babette porcelijnBabette Porcelijn is oprichter van stichting Think Big Act Now en schrijver. Zij maakt inzichtelijk wat er op wereldschaal gebeurt (Think Big) en vertaalt dit naar een duurzame dagelijkse praktijk (Act Now).

Het boek De Verborgen Impact, alles voor een eco-positief leven (2016) legt blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid bloot. Ze ontwikkelde een verfrissende methode voor het verduurzamen van je lifestyle. Onderdelen hiervan zijn een top tien grootste impact op het ecosysteem, de ’big five’ tips om dingen minder-beter-anders te doen, en een online impacttest op mijnverborgenimpact.nl.

In 2021 verscheen Het happy 2050 scenario - masterplan voor een veilige, fijne wereld, waarin ze science based onderzoekt hoe het kan dat verborgen impact op mens en planeet bestaat, en hoe we systemen kunnen verbeteren. Wat blijkt? Een integrale aanpak zonder blinde vlekken werkt het beste, we hebben ieders inzet nodig én we hebben haast. Want hoe sneller we verduurzamen, hoe hoger de welvaart straks nog kan zijn.

Babette helpt bedrijven en organisaties om de inzichten uit beide boeken te vertalen naar het verplichte CSRD-jaarverslag, inclusief impactmetingen en duurzame plannen. De lezing geeft al een goed eerste inzicht.

Lees ook: ’Wat burgers zelf doen doét ertoe. Het systeem is geen abstractie, dat zijn wijzelf’ in Trouw.

Babette Porcelijn spreekt tijdens een lezing vanuit verfrissende invalshoeken over duurzaamheid. Deelnemers krijgen inzicht in de context van onze impact op mens en planeet, gevolgd door praktisch handelingsperspectief om direct toe te passen. Ze belicht hoogtepunten uit beide boeken en laat de lezing tegelijkertijd aansluiten bij het doel van de bijeenkomst.
U kunt de lezing uitbreiden met een workshop of training, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met inventariseren van hun impact en brainstormen over oplossingen. Tijdens een workshop/training breng je de eigen impact in kaart, onderzoek je de impact van de organisatie en bedenk je daar oplossingen voor. Ontdek je waar je eigen slagkracht voor verduurzaming op het werk ligt; wat ga je morgen oppakken?
Foto: Juliana Gomez, jong leren eten 2018.

Bekijk ook Babette Porcelijn’s korte uitleg over haar boek De Verborgen Impact en haar TEDTalk in Maastricht:

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Babette Porcelijn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN