« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Europa

Europese ontwikkelingen in perspectief

Audrie van Veen houdt zich al jaren vanuit verschillende rollen bezig met Europa, innovatie en regionale economische ontwikkeling. Zij is strategisch adviseur Europa bij de Amsterdam Economic Board en schrijft op www.europeanologist.eu over Europese ontwikkelingen, omdat je als niet-insider maar weinig hoort over het héle Europese plaatje.

Hiervoor startte ze haar eigen adviesbureau en werkte ze bij RVO, waar ze adviseerde over Europese innovatieprojecten. Eerder heeft ze onder andere gewerkt bij FME, waar ze lobbyist was namens de Nederlandse technologische industrie op het gebied van innovatiebeleid.

Voor het Ministerie van Economische Zaken werkte ze een aantal jaren in Parijs als Innovatie Attaché waar ze relaties tussen Nederland en Frankrijk op technologisch en wetenschappelijk gebied bevorderde.

Audrie studeerde cum laude af op het thema wetenschapspopularisatie bij de opleiding Natuurwetenschappen en Bedrijf & Bestuur aan de Universiteit Utrecht.

Als The Europeanologist vindt Audrie dat er wel iets kan verbeteren aan de communicatie door en over Europa en dat dat directe invloed heeft op het draagvlak voor de EU. Ze biedt daarom een helder beeld van Europese onderwerpen in hun context en hoe dat jou als Europeaan of organisatie raakt.

Wat de media op dit moment vertellen over Europa is op z’n minst eenzijdig. Audrie zet Europese ontwikkelingen in perspectief, o.a. op het blog The Europeanologist.eu en in diverse media (bv. radio en internationale kranten) en legt uit hoe het echt zit en wat je (als burger, organisatie, etc.) aan Europa hebt en hoe je dat omzet in concrete acties.

Audrie kan een keynote verzorgen of dagvoorzitter zijn van uw event op de volgende onderwerpen.:

  • Europa, Europese Unie
  • Toekomst van Europa
  • EU draagvlak
  • Brexit
  • Europa en duurzaamheid
  • Regionale ontwikkeling, steden en Europa
  • Europese subsidies
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Audrie van Veen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN