« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Perspectiefdraaier

Astrid van Wanum spreekt graag over persoonlijk leiderschap en wat bedrijfscultuur kan doen in een organisatie. Zij is dol op fusies en acquisities of andere situaties waar er duidelijk meer gekeken wordt naar waar de ander verschilt. Weerstand is interessant. Zeker als je vanuit leiderschap denkt dat alles onder druk vloeibaar wordt. Zelf spreekt Astrid veel verschillende talen, is arabiste van huis uit, en heeft ondervonden dat door openheid en een stuk vertrouwen/kwetsbaarheid je hele mooie verbindingen kunt maken met mensen, die je nog niet eerder had ontmoet. Magisch.

Als jong meisje is zij opgegroeid in het buitenland, Algerije, en bij terugkomst uit de woestijn was ze vooral een buitenbeentje, haar eerste contact met inclusiviteit of het gebrek daaraan. Ze sprak al verschillende talen en had ervaren dat juist mensen die ergens anders vandaan kwamen dan haar gezin, hele interessante gewoonten hadden en haar veel leerden over contact leggen vanuit nieuwsgierigheid ipv angst. Eigenlijk is zij nog steeds een "buitenbeentje". Ze komt bij organisaties over de vloer en kan dingen zeggen en doen, juist omdat ze "er niet bij hoort".

Haar eerste bedrijf richtte zich vooral op taal- en cultuurtrainingen bij bedrijven. Later is dat geëvolueerd in haar tweede onderneming, dat zich richt op bedrijfscultuur, leiderschap en verandering. Inmiddels verricht zij haar werk op projectbasis her en der op deze planeet en leert nog elke dag nieuwe dingen, vooral ook over haarzelf.

Eén van haar lezingen heet Kameleon, over bewegen in de Bermudadriehoek van leiderschap, verandering en cultuur. Een andere heet Saw dust vs fairy dust, over de magie van cultuur en het feit dat daar je winst (letterlijk en figuurlijk) ligt in plaats van dat het een zuur iets is dat vooral veel tijd, gedoe en geld kost. 

Vrouwelijk leiderschap vindt ze persoonlijk een interessante invalshoek en komt uitgebreid aan bod in een nieuwe presentatie. Natuurlijk schrijft en presenteert Astrid ook op maat.

Astrid kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Hoe taal- en cultuurkennis je wereld vergroot, of eigenlijk verkleint: alles komt dichterbij. 
  • De bermudadriehoek binnen organisaties (o.a.): een magisch veld waar goede intenties en plannen verdwijnen.
  • Zaagsel of sterrenstof: mensen in organisaties zijn geen noodzakelijk kwaad, maar bij een gezonde cultuur jouw magische factor en gratis reclame.
  • Meertaligheid als superpower. Goed voor je brein, fantastisch voor je relaties.
  • Inclusive diversity. Diversiteit en Inclusiviteit is zoveel meer dan vinkjes zetten. 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Astrid van Wanum boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN