« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Cybersecurity

In begrijpelijke taal uitleggen over het belang dat we ons beveiligen

Astrid Oosenbrug is autodidact en tegenwoordig vooral actief als cybersecurity expert en sociaal ondernemer in de ICT. Ze staat liever met de poten in de modder dan dat ze met haar hoofd in de boeken zit, Astrid is een no nonsense politica met een duidelijke mening die het liefst haar daden laat spreken, gekenmerkt door haar oprechtheid. 

Ze was van 2012 tot 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, ook was zij gemeenteraadslid in Lansingerland en actief in zowel het vrouwennetwerk als het LHBTI-emancipatienetwerk in haar partij. Sinds november 2018 is zij voorzitter van het COC Nederland, de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld die opkomt voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s).

Oosenbrug was in de Tweede Kamer zeer kritisch over aantasting van privacy door nieuwe opsporingswetgeving en heeft zich sterk gemaakt voor invoering van Responsible Disclosure beleid binnen de Nederlandse overheid, ze is mede-oprichter en voorzitter van het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure en Public Affairs Officer voor ESET Nederland en houdt zich vanuit deze beide organisaties dagelijks bezig met cybersecurity.

Ze is ook één van de initiatiefnemers van de DIVD Academy en maakt nog steeds actief onderdeel uit van de cybersecurity-scene. Zij praat niet alleen over de doelgroep, ze staat met beide benen in het hart van deze doelgroep en geniet het vertrouwen binnen deze groeiende groep ethisch hackers. Daarnaast heeft Astrid een aanzienlijke trackrecord in community building en kennisoverdracht in cybersecurity.

In februari 2022 kreeg ze de Vrouw in de Media Award 2021 Zuid-Holland uitgereikt voor haar vele professionele optredens in de media.

Astrid is lid van de Raad van Toezicht bij Enver, een organisatie die zich inzet voor de welzijnsverbetering van jongeren en gezinnen. Ze is voorgedragen vanuit de cliëntenraad en pleegouderraad van Enver, een erkenning van haar betrokkenheid bij en passie voor het creëren van een positieve impact op het leven van jongeren en gezinnen.

Astrid Oosenbrug kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Cybersecurity (responsible disclosure)
  • Open Source en Overheid (open source, open data, open standaarden)
  • Diversiteit en inclusiviteit (LHBTI+)
  • Onderwijsvernieuwing (ICT-onderwijs, “anders” leren, praktisch onderwijs vs theoretisch onderwijs)
  • Ervaringsdeskundige en autodidact zijn
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Astrid Oosenbrug boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN