« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ontdekken-innoveren

Wees de avonturier van je eigen leven

Arita Baaijens is gelauwerd ontdekkingsreizigster, bioloog, bekroond schrijfster, inspirator en een pittige spreekster. Toen ze haar baan opgaf en koos voor een avontuurlijk bestaan als ontdekkingsreizigster schrapte ze ’kan niet’ uit haar vocabulaire. Met verbluffend resultaat. (foto: Sacha de Boer)

Van nature is de mens innovatief, creatief en in staat tot grootse dingen. Waarom falen sommigen van ons dan waar anderen slagen of zelfs floreren in crisissituaties?
Wil je vooruit komen in deze weerbarstige tijden, dan heb je de mindset en tools van een ontdekkingsreiziger nodig. Arita deelt haar geheimen en helpt organisaties, ondernemers en ondernemende individuen nieuw terrein ontdekken, met een wervelende presentatie of workshop.

Waarom Arita Baaijens boeken?
Moeite met veranderen? Een bruisende start nodig op een conferentie of bespreking? Je eigen droombaan scheppen? De sprankelende en op maat gemaakte presentatie, vol dwarsverbanden, humor en praktische tips, geeft deelnemers volop energie en verbreedt hun horizon. ’Kan niet’ is uit het woordenboek geschrapt.

Zij spreekt over de kracht van visie en bevlogenheid, over vallen, opstaan en dromen waarmaken. Motto: zonder problemen geen avontuur!

Arita Baaijens 15bArita Baaijens ontving in New York de Women of Discovery Humanity Award 2014 van WINGS Worldquest voor onderzoek naar de wisselwerking tussen geest en landschap, verricht tijdens haar expeditie 2013 in het hart van Azië. ’Wat mij trekt, is ergens naar toe gaan en niet weten hoe het afloopt’.

Zeven jaar zocht de ontdekkingsreiziger naar het paradijs in hartje Arita Baaijens gezienoptvCentraal-Azië. En schreef er een boek over. Een onverwachte wending in de zoektocht zet haar leven op zijn kop en tegelijkertijd weer op de rails. Op zoek naar het Paradijs verscheen in januari 2016 en beleefde in korte tijd de vijfde herdrukken. Veel interviews in de geschreven media en te zien in Brands met boeken - VPRO: ’Ik ontdekte dat identiteit niet bestaat", en De Wandeling - KRO-NCRV: ’Ik moest op zoek naar een nieuwe obsessie’.   

September 2018 verscheen Paradijs in de Polder (Atlas Contact) en gaat ze een jaar lang samen met bewoners, onderzoekers en creatieve denkers en doeners in gesprek met het Nederlands landschap.

Zij spreekt vol vuur over de volgende onderwerpen:

  • Zoektocht naar het paradijs
  • Paradijs in de polder
  • Creativiteit, authenticiteit en innovatie
  • Onzekerheid ombuigen tot positieve kracht
  • De kracht van niet-weten, bevlogenheid en focus
  • Sense of Place; mens in landschap en samenleving
  • Exploratie en reizen
  • Het geheim van succes in tijden van crisis
  • Hoe word je de avonturier van je eigen leven
  • Dromen, durven, doen

Lees ook In Beeld, ontdekkingsreizigster Arita Baaijens: "’Kan niet’ schrapte ik uit het woordenboek toen ik mijn carrière als milieubioloog opgaf en ontdekkingsreiziger werd." En bekijk haar optreden voor TEDxHaarlem ’Reconnecting with landscape in a globalized world’ (mei 2015).

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Arita Baaijens boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN