« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Intense kinderen

Raising Intensity

Anouk van der Schans helpt ouders van intense kinderen hen te begeleiden naar geluk zodat zij hun volle potentieel kunnen benutten. Intense kinderen zijn vaak slimme, gevoelige, complexe denkende, nieuwsgierige, gedreven, autonome en soms grenzeloze kinderen. Het kan dus een uitdaging zijn deze kinderen op te voeden.

Anouk heeft na haar studie economie jaren in de financiële sector gewerkt om zich vervolgens te gaan richten op haar echte passie: de grote levensvraag ‘Hoe word je wie je bent?’. Ze weet maatschappelijke thema’s te combineren met persoonlijke bewustwording. Ze heeft het talent complexe zaken helder te verwoorden. Waarbij ze humor en luchtigheid graag combineert met zeggen waar het op staat.

Haar persoonlijk verhaal is haar ‘waarom’:

“Ik weet uit ervaring hoe het is om te voelen dat je veel potentieel in je hebt maar dat dit er op een of andere manier niet uit komt. Je kunt namelijk nog zoveel talent hebben maar als je niet geleerd hebt hoe emotioneel gebalanceerd in het leven te staan komt dit talent er niet uit. Door projecties en inprentingen van volwassenen raakt het kind vaak van zijn kern verwijderd. En juist een slim, gevoelig kind zal zijn best doen aan de verwachtingen te voldoen.

Zo werd ik geprezen om mijn intelligentie en ging geloven dat dat was wie ik ben. Voor mijn gevoeligheid was echter minder begrip en ik kreeg dan ook het gevoel dat ik lastig was. Dit in combinatie met een opvoeding vanuit autoriteit en controle. Ik heb mede daardoor mijn gevoelige kant weggestopt en ben volledig gaan varen op m’n intelligentie en gaan geloven dat dit is wie ik was en ik hiervoor waardering en liefde zou krijgen. Tot het moment dat ik geen succes hier meer in had en vastliep. Ik had niet geleerd om ergens voor te werken, had enorme faalangst, miste zingeving en zat met burn-out thuis. Toen rees de vraag, wie ben ik? Dit heeft geleid tot het opzeggen van mijn baan, een studie tot psychodynamisch therapeut, een coachopleiding, jaartraining familieopstellingen en vele trainingen op het gebied van neurowetenschappen, mindfulness en positieve psychologie. De zoektocht heeft een aantal jaren geduurd, ging van hoogbegaafd naar hoogsensitief naar ADHD vanuit de behoefte naar erkenning en ergens bij horen. Totdat ik de talenten die hierin liggen kon gaan zien en mezelf steeds meer met compassie en zelfvertrouwen tegemoet kon treden.

De geboorten van mijn 3 slimme, gevoelige kinderen heeft mij doen beseffen dat als wij onze kinderen vanuit verbinding en gelijkwaardigheid tegemoet treden zij het vertrouwen krijgen hun eigen pad naar geluk te mogen bewandelen.

Alle kennis die ik de afgelopen jaren heb vergaard en alle ervaringen die ik heb opgedaan gebruik ik nu om andere ouders van intense kinderen te begeleiden”.

Anouk spreekt over o.a.:

  • Raising Intensity
  • Worden wie je bent
  • Hoogbegaafd opvoeden
  • Bewust opvoeden
  • Onvoorwaardelijk ouderschap

Bekijk hier een interview met Anouk.

Wat zeggen anderen over haar:
"Ik heb haar leren kennen als een slimme, eerlijke, gevoelige én gedreven dame. Anouk weet wat ze wil, als mens en als professional, en ze durft tegelijkertijd te blijven zoeken. Ze is thuis in zowel de ’harde’ bedrijfskant als de ’zachte’ menskant van organisaties - ik vond het mooi om haar daarin te zien acteren".

Anouk van der Schans spreekt"Anouk is heel empathisch, heeft een groot inzicht in wat mensen beweegt en hoe mensen (kunnen) veranderen in diverse situaties. Ze is communicatief vaardig en weet steeds weer de kern van het verhaal te vinden en alles samen te brengen. Ik vond onze gesprekken open, verbindend en leerzaam".

"Lieve Anouk, bedankt voor je mooie woorden en positieve energie. Jij kan op een makkelijke manier mensen anders laten denken en voelen!! En voelen mag!! Gedachten gaan soms aan de wandel maar dat zijn MAAR gedachten zoals jij zegt!!! Dank."

"Anouk maakt veel indruk met haar inzicht en wijze woorden."

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Anouk van der Schans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN