« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Communicatie en carrière

Communicatie is contact maken

Vanuit een aangeboren nieuwsgierigheid is Annett Keizer altijd op zoek naar haar eigen drijfveren en die van anderen. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? En waarom begrijpen we elkaar (en vaak ook onszelf!) zo slecht? Voor Annett staan deze vragen centraal om vanuit haar bureau mensen communicatiever te maken. Want het is een hele kunst om écht te zeggen wat je bedoelt en goed te horen wat de ander zegt.

Na haar studie Algemene Letteren startte Annett haar loopbaan in de theatersector. In deze functie, als duizendpoot, achter de schermen leerde ze een arbeidsethos kennen van ’the show must go on’ en ’pak je podium!’. Waardevolle lessen die ze in latere banen effectief kon toepassen en die ze tot op de dag van vandaag graag met anderen deelt.

In functies als communicatieadviseur, manager, trainer en coach binnen bedrijfsleven en overheid, vormde ze haar verdere visie op communicatie. Annett: "Communicatie is contact maken: met jezelf en met de ander en met alle ’gedoe’ daaromheen. Dus, ken jezelf, ken de ander met oog voor de wereld om je heen. Hoe meer mensen daar bewust bij stilstaan en gevoel voor krijgen, hoe beter we met elkaar kunnen samenleven en samenwerken!"

In haar vrije tijd blijft communicatie en contact maken de rode draad in Annett’s leven. Annett organiseert daarnaast met veel plezier aanTafel-gesprekken voor WOMENInc. en schrijft regelmatig recensies voor ManagementBoek en artikelen voor Vrouw&Passie.

In maart 2019 verscheen haar boek ’Maak de match. In 5 stappen naar de baan die bij je past’. Hierin laat Annett zien dat het proces van een echt passende baan vinden een hinkelpad is dat je met kleine stappen neemt en waarin je tussendoor steeds je balans vindt (uitgave: CarrièreBoost.nu).

Annett Keizer kan een lezing verzorgen over:

  • Effectief communiceren en samenwerken (alles of soft skills)
  • MATCH: de juiste persoon op de juiste (werk)plek
  • Communicatiestijlen: wat is jouw stijl en hoe ga je om met mensen die het anders doen dan jij?
  • Professionaliseren als professional: verwachtingen van competente kenniswerkers
  • Talenten, drijfveren en competenties
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Annett Keizer boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN