« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Verrassend verleden

Het verleden is een onuitputtelijke bron, een bron die nooit opdroogt

Annet van Wiechen is archeoloog en het verleden is haar grote passie. Tijdens haar vele reizen rond de Middellandse Zee zocht ze dat verleden op en bracht dat samen met haar man, fotograaf Ruud Conens, in beeld.

Ze geeft al jarenlang  lezingen, cursussen en studiedagen over verschillende aspecten van dat verleden en biedt een boeiende inkijk in kunst & cultuur van de landen rond de Middellandse Zee.

Het verleden is voor haar een onuitputtelijke bron, een bron die nooit opdroogt. In mei 2014 verscheen haar boek De Ezel over de fascinerende ezel-geschiedenis. Verder schrijft ze geregeld over archeologische zaken in haar OudWeb-log en haar blog MOZAÏEK. Ze geeft cursussen voor verschillende HOVO’s (Leiden, Rotterdam & Utrecht). Ook in 2018 organiseert en geeft ze weer studiedagen en lezingen.

Annet zoekt altijd verrassende invalshoeken en kan door haar expertise een passend onderwerp op bijzonder enthousiasmerende en aansprekende manier letterlijk in beeld brengen. Zij presenteert graag een onverwacht, leuk en cultuurhistorisch intermezzo: Verrassend verleden.

Ze maakte ook een portret van keizer Hadrianus, die 1900 jaar geleden keizer werd van het Romeinse Rijk. Lees haar toelichting in In Beeld.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Annet van Wiechen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN