« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Chronisch ziek en werk

Werken met een chronische aandoening? Er is meer mogelijk dan je denkt

Annemiek de Crom heeft dertig jaar ervaring met het thema arbeid en gezondheid en is gespecialiseerd in werken met een chronische aandoening. Ze startte haar loopbaan als fysiotherapeut en begeleidde jarenlang mensen met chronische aandoeningen en ingewikkelde gewrichtsproblemen. Daar kwam zij voor het eerst in contact met de maatschappelijke knelpunten waar deze mensen tegenaan lopen.

Ze is een veel gevraagd participatiecoach voor chronische zieken, trainer, motivatiespreker en medeontwikkelaar van diverse trainingen en workshops op het gebied van chronisch ziek en werk.

Annemiek heeft honderden mensen met een chronische aandoening en (zorg)professionals weten te inspireren hoe je succesvol en vooral plezierig aan het werk blijft of komt. Ze is initiatiefnemer van de training "Grip op je vermoeidheid", een programma dat mensen met een chronische aandoening helpt slim met hun energie om te gaan zodat ze toch de dingen kunnen doen die ze graag willen. Werk maakt daar een belangrijk onderdeel vanuit.

Ze publiceert in diverse bladen en op verschillende websites. Als gecertificeerd participatiecoach door het Centrum Chronisch Ziek en Werk, werkt ze samen met Centrum Werk Gezondheid, Fit for Work Nederland, Reumafonds, Poly-Artrose Vereniging (P-AL), Stichting PZZP, Vasculitis Stichting, Nederlandse Leverpatiëntenvereniging en diverse andere (patiënten)organisaties. 

Annemiek heeft sinds 1991 reumatoïde artritis (chronische gewrichtsreuma) en kent het klappen van de zweep. Ze weet hoe je gezond aan het werk blijft of komt.

Annemiek geeft lezingen over:

  • Omgaan met vermoeidheid en verminderde energie
  • Doelgericht communiceren op de werkplek en in de zorg
  • Chronisch ziek en werk: de 4 succesfactoren om aan het werk te blijven
  • Help een zieke werknemer: de rol van een leidinggevende of HR specialist

Daarnaast treedt ze regelmatig op als gespreksleider voor organisaties in zorg en welzijn. Bekijk ook de livestream van Annemiek tijdens het vragenuur van ReumaNederland. Lees ook haar InBeeld.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Annemiek de Crom boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN