« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Werk privé balans

Grenzen werk en prive/arbeid zorg en hybride werken

Directeur, focusoloog en inspirator, werkdesigner, werkprivé balans, werkdruk, (techno)stress, digital detox en multitasken. Annemie Webers (MHD) weet als geen ander wat het is om werk en privé te combineren; in de spitsuurfase van haar leven (gezin met 3 kinderen) richtte ze haar eigen bedrijf op. Haar droom & passie is: “Dat in 2035 werk en gezin combineren in Nederland iets vanzelfsprekends is, dat op alle fronten; macro- meso- en microniveau goed geregeld is. Dat er een cultuuromslag heeft plaatsgevonden in ons denken en handelen, inclusief goede voorzieningen voor iedereen”.

Annemie is focusoloog, (team)coach, trainer en specialist op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé management en heeft speciale interesse en expertise op het gebied van hybride samenwerken en digital detoxen. Daarnaast geeft ze veel lezingen en inspiratiesessies voor teams en groepen. Online samenwerken op een interactieve manier vindt ze een heerlijke uitdaging en doet ze graag vol passie. Ze is Noloc lid en Register Loopbaan Professional (RL) op het hoogste niveau.

Ze studeerde aan de Universiteit (AOG) te Groningen, waar ze haar Master Human Development in Organisations behaalde. Na haar HBO opleiding werkte ze een aantal jaren in Spanje en heeft inmiddels ruim 35 jaar gewerkt in de HRM/Consultancy in diverse branches. Ze werkte o.a. als management consultant bij Mercuri Urval, als manager bij Vedior Uitzendbureau.
Annemie volgde tal van opleidingen en trainingen op het vakgebied van HRM, o.a. interviewtechnieken (waaronder STAR), functieanalyse en competentiedesign, enneagrammen, Managing Personal Growth (MPG), persoonlijkheidsprofielen interpreteren (waaronder OPQ), een post Hbo-opleiding reïntegratie management, de Leergang Strategisch Gezondheidsmanagement, een Post Academische Opleiding VeranderManagement bij AOG (2012) en een Post Academische Opleiding talent & organisatie bij AOG (2013). In januari 2012 heeft ze een Female Leadership Journey gemaakt naar India.

In 2014 volgde Annemie de opleiding tot stresscoach, Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-Methode. Ook heeft ze in dat jaar een wetenschappelijk onderzoek gedaan, wat lijnmanager beinvloedt om work life balance programma’s te supporten bij Nederlandse organisaties.
In 2015 volgde ze o.a. de trainers opleiding bij De Galan, school voor training. In 2015 was ze een van de vijf deelnemers van het kennisoverdrachtprogramma TNO technologie cluster werkdruk m.b.t de methodiek Werkdruk Wegwijzer.
In 2017 en 2018 volgde ze de Acceptance and Commitment (ACT)opleiding bij SeeTrue tot ACT therapeut/coach en in 2021 bij ACT-Guide tot ACT -master. Ze is opgeleid tot mindfulness trainer. Tevens is ze StiR gecertificeerd teamcoach, de opleiding hiervoor volgde ze bij TeamChange. Ze is ook gecertificeerd Werkdesigner, Playful Workdesign.
In 2022 volgde ze de opleiding tot Culue Change Consultnat bij Fearless Culture in de VS. Ze is samenwerkingspartner bij De Koerskaart en maakt veel gebruik van deze interactieve methodiek om samen met teams in gesprek te gaan over werkdruk en werkstress. Kortom ze gelooft in een leven lang leren. Stilstaan is achteruitgang zegt ze altijd.

Annemie maakt in haar werk een combinatie tussen wetenschappelijke kennis, praktische aanpak en inspiratie. Ze spreekt graag interactief, concreet en inspirerend over o.a.:

  • Digitale detox
  • Multitasken (vs focus hebben)
  • Werk privé balans
  • Werkdruk en werkstress
  • Combineren arbeid en zorg
  • Technostress 24/7 werken
  • Thuiswerken
  • Hybride werken 
  • Werkdesignen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Annemie Webers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN