« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Werk privé management

Combineren arbeid en zorg

Annemie Schuitemaker is speaker, inspirator, facilitator, trainer en coach. Zij behaalde een master in Human Development in Organisations, is zelf managing director en heeft een eigen bedrijf opgezet.

Haar hobby is haar werk. Haar droom en passie is: "Dat in 2025 werk en gezin combineren in Nederland iets vanzelfsprekends is, dat op alle fronten; macro- meso- en microniveau goed geregeld is. Dat er een cultuuromslag heeft plaatsgevonden in ons denken en handelen, inclusief goede voorzieningen voor iedereen".

Annemie heeft inmiddels ruim 25 jaar gewerkt in de HRM/Consultancy in diverse branches, o.a. als management consultant bij Mercuri Urval, als manager bij Vedior Uitzendbureau en als senior consultant bij PCI Consultants. Ze faciliteerde als trainer tal van workshops en trainingen en volgde zelf allerlei opleidingen en trainingen op het vakgebied van HR (Leergang Strategisch Gezondheidsmanagement, een Post Academische Opleiding VeranderManagement bij AOG in 2012, een Post Academische Opleiding talent & organisatie bij AOG in 2013 en in 2014 de cursus Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-Methode). In 2012 maakte ze een Female Leadership Journey naar India. In 2014 deed ze wetenschappelijk onderzoek naar Work Life Balance en de rol van de lijnmanager vanuit organisatie perspectief.

Ze is specialist op het gebied van Digital Detox Management, Technostress en Multitasken.
Haar talenten zijn: leergierig, actie-gericht, visionair, doelgericht, innovatief! Ze is erg geïnteresseerd in stress, burnout, geluk en happiness, resilience, worklife, werkdruk, werk privé balans en multitasken, met een speciale interesse in India en Microkrediet voor Moeders (East meets West en vv).

Annemie over de werk privé balans: ’We zijn druk, en vreemd genoeg doen we ons dit zelf aan. Door de moderne communicatie middelen zijn we 24/7 online en maken we geen bewuste keuzes en stoppen we nooit. Niet de mogelijkheden (zoals e-mail) zijn het probleem, maar de manier waarop we ermee omgaan. Als we hier niets aan doen, zal de werkdruk alleen maar toenemen met als gevolg dat meer mensen uitvallen en hun werkplezier en energie zal afnemen. Hierdoor zal de productiviteit en creativiteit van organisaties afnemen. Door bewustwording en het maken van keuzes van mensen en organisaties kunnen we het tij keren’.

Met een goed gedoseerde werkdruk en gezonde werkstress zijn werknemers en organisaties productiever, creatiever en werken ze beter samen. Een organisatie met mensen met de juiste focus in een richtinggevende en inspirerende omgeving zorgt voor succes. Dit zorgt voor duurzaamheid in leven en werken. En voor betere resultaten, want mensen vormen de kern van de organisatie.

Haar levensmotto is: ’Waar een wil is, is een weg: als je wilt, kun je alles!’.

In de coronacrisis geeft Annemie workshops over thuiswerken en thuiswerkteams. In deze workshops benadert ze thuiswerken als een spel en geeft ze leerzame tips om het beste uit het thuiswerken te halen. Daarnaast is Annemie gespecialiseerd in hybride werken en werkdesignen.

Annemie maakt in haar werk een combinatie tussen wetenschappelijke kennis, praktische aanpak en inspiratie. Ze spreekt graag interactief, concreet en inspirerend over o.a.:

  • Digitale detox
  • Multitasken (vs focus hebben)
  • Werk privé balans
  • Werkdruk en werkstress
  • Combineren arbeid en zorg
  • Technostress 24/7 werken
  • Thuiswerken
  • Hybride werken 
  • Werkdesignen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Annemie Webers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN