• Annemarie is een zeer kundige en warme gespreksleider. Ze krijgt het beste uit iedereen naar boven en weet alle deelnemers een 'veilig' gevoel te geven. Een tafelsessie rondom aandacht (een cruciaal onderdeel bij veilig werken) was zeer succesvol én plezierig. Ze gaf ruimte aan iedereen. De vragen die ze had geformuleerd om het gesprek en de discussie op gang te brengen waren zeer goed doordacht. Daarmee was ze een zeer waardevolle tafelgastvrouw op onze La Red businessclubbijeenkomst met NetworkTables.
    Miriam Notten - Eigenaar La Red

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Veiligheid

Veilig voelen, veilig zijn

De rode draad in het leven van Annemarie Timmermans is veiligheid. Als gedragsveiligheidskundige inspireert ze al bijna haar hele werkzame leven mensen in bedrijven en organisaties om in beweging te komen: veilig voelen, veilig zijn en veilig doen.

Zelf heeft ze op verschillende manieren mogen meemaken wat onveiligheid is en welke impact dat heeft op jezelf en je omgeving. Het doorleven van haar ervaringen heeft haar een steeds dieper besef gegeven over de enorme invloed die emoties als angst, onzekerheid, woede en frustratie hebben op de keuzes die we als mensen maken.

Wie zich veilig voelt durft het goede te doen voor zichzelf en voor anderen. Of je nu directeur of uitvoerende bent, leidinggevende of stafmedewerker, of gewoon mens.
Steeds opnieuw van je kwetsbaarheid je kracht te maken is de sleutel. Dat komt niet voor niets, maar investeren daarin loont.

Annemarie is schrijfster van het boek Geef veiligheid wortelswaarin ze je uitnodigt om niet vanuit regels te denken maar vanuit de wens dat het op alle fronten in je bedrijf goed gaat, dus ook met je mensen. Het boek staat vol praktische handvatten om op een eenvoudige manier het verschil te kunnen maken. Lees hier de prachtige recensie van Martin van Staveren. 

Op sprankelende en openhartige wijze spreekt Annemarie over thema’s als risicodenken, preventie, de kracht van kwetsbaarheid, stalking en ex-partnergeweld, communicatie, mentale veerkracht en mentale weerbaarheid. Dat doet zij onder andere voor bedrijven, voor beroepsgroepen als veiligheidskundigen/arboprofessionals, politie en justitie, hulpverleners en belangenorganisaties.

Annemarie Timmermans kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Mindset en veiligheid: Wie zich veilig voelt durft alles
  • Risicodenken en stap voor stap verbeteren
  • Drijfveren: Waarom doe jij veiligheid?
  • 100% veiligheid bestaat niet. Hoe ga je om met het besef dat er altijd wat mis kan gaan? Wat mag er wel misgaan en wat niet?
  • We zijn allemaal anders: over respect voor de verschillen, aanpassen van je aanpak op degene met wie je te maken hebt.

Annemarie Timmermans treedt ook op als dagvoorzitter.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Annemarie Timmermans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN