« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Levenskunst

Zet mensen in beweging

Anneke Wittermans coacht mensen in houding, eigenwaarde en veranderingsprocessen. Als katalysator in het proces, zet zij de persoonlijke ontwikkeling duurzaam in beweging. Zij opent nieuwe gezichtspunten, geeft taal en klank aan anders onbespreekbare processen.

Als THD bouwkunde student in 1980 heeft zij de scriptie geschreven over vrouwenbeelden van Çatal Hüyük, Hacilar en de architectuur in vergelijking met Kreta Slangengodin en de Minoïsche architectuur. De kracht van de Turkse vrouw van het platteland , toont, wat wonen in de schoot inhoudt. Deze oerbeelden inspireerde haar in het ontwikkelen van dans.

Sinds 1981 is zij dansdocent. Ze motiveert mensen om te bewegen met reden. Oerdans, Diadans en Stichting Beweegreden heeft zij sindsdien opgericht. Zij beoogt om mensen te trainen om in hun recht te staan, zowel in woord als gebaar. Lees erover in In Beeld bij ZijSpreekt.

In het boek Vrijgeven vieren van verbintenissen (Panta Rhei 2012) introduceert Anneke het woord Vrijgeven aan o.a. aan ouders, coaches, mentoren, mantelzorgers, nabestaanden, terminale patiënten en uitvaartbegeleiders. Anneke: “Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, die worstelen met loslaten, is inzicht over Vrijgeven een verademing. Waar loslaten je met lege handen achterlaat daar geeft Vrijgeven het besef van eigen keus en eigen waarde.”

Anneke Wittermans geeft lezingen en creëert dansvoorstellingen o.a. over vrouw zijn, man zijn, eigenwaarde, samenwerken, vrijgeven. De dansen zijn ontwikkeld om thematiek zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Ze spreekt over o.a.

Omgaan met verlies: Vrijgeven, vieren van verbintenissen
Cultureel vrouwen erfgoed: Verzwegen vrouwen: Nehalennia, vrouwe van Schouwen en genoegens
Kinderloos en toch vruchtbaar: Ode aan de laatste van de vrouwen lijn
Borstvoeding, borstkanker: Oxytocine wisselwerking man/vrouw, Mammae, het voedende principe
Grenzen aangeven: gekortwiekt in je ruimte of over je grens getrokken?
Mysterie van de bijen:  Van bijen leren we communiceren, samenwerken en meer

 

 

 

 

Bekijk ook Anneke Wittermans filmpje op Youtube: Flirten, hoe doe je dat? En wat dan?

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Anneke Wittermans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN