« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/discussieleider

Ontelbare debatten bedacht, begeleid en vormgegeven

Anneke Groen is journalist en adviseur op het gebied van debat en congres. Als directeur van de Rode Hoed in Amsterdam (tot september 2009) heeft zij ontelbare debatten bedacht, begeleid en vormgegeven. Vóór die tijd deed zij dit werk ook al, in haar eigen bedrijf, Buro Anneke Groen, dat zij na haar vertrek bij de Rode Hoed heeft voortgezet. Haar journalistieke werk oefent ze nu o.a. uit als medewerker van de Groene Amsterdammer.

Anneke Groen was jarenlang (radio)programmamaker bij de Humanistische Omroep en maakte voor televisie samen met Eveline van Dijck de bekroonde documentaire ´Doorgaan tot welke prijs´.

Ook schreef ze boeken als Vrouwen en het Binnenhof, Belofte maakt schuld en samen met Herman Vuijsje: Eindeloos ouderschap, zorgen voor je kinderen houdt nooit meer op.

Naast schrijven en adviseren vervult Anneke een aantal bestuursfuncties. Zij is voorzitter van De Raad van Toezicht van het Bostheater in Amsterdam, lid Raad van Toezicht Compagnietheater, voorzitter van de Stichting Cursussen Wetenschapscorrespondentie en bestuurslid van de Dr. Hofsteestichting en het Amsterdamsche Fonds.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Anneke Groen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN