« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Strafrecht

Strafrecht, veiligheid en technologie in de misdaadbestrijding

Anne-Sophie Fritschij LL.M. is deskundige in het veiligheidsdomein, waar ze haar stempel zet op de gebieden van (straf)recht, technologie en de strijd tegen criminaliteit. Met een sterke betrokkenheid bij de modernisering van het wetboek van strafvordering helpt ze mee in het vormgeven van een veiligere toekomst. Haar vermogen om juridische en technologische aspecten naadloos te combineren maakt haar tot een waardevolle speler in deze inspanning om het strafrechtstelsel aan te passen aan de dynamiek van de moderne tijd.

In haar rol als Managing Consultant en strafrechtjurist heeft ze haar passie gevonden in het verbeteren van de informatievoorziening binnen de misdaadbestrijding. Met haar ruime kennis en expertise heeft ze onder andere bijgedragen aan onderzoek op het gebied van Virtual Reality (VR) binnen het veiligheidsdomein, waaronder virtuele misdaden gericht tegen lichaam en geest. Ze streeft met vastberadenheid naar een integratie van strafrecht, technologie en veiligheid.

Anne-Sophie’s invloed is ook terug te vinden in de media. Van haar verschijning in Radio 1’s programma "Spraakmakers" tot haar interview in de Telegraaf over de samenwerking tussen Capgemini en de politie met betrekking tot politievrijwilligerschap. Daarnaast was zij te horen in een podcast rondom haar werk als strafrechtjurist in de IT.

Haar passie voor het creëren van een veiligere wereld wordt ook weerspiegeld in haar publicaties. Als trend lead voor het onderwerp "fluid workforce" in het “Technovision 2024” visierapport, heeft ze haar inzichten gedeeld in het evoluerende landschap van werk en technologie. Daarnaast is ze juridisch auteur voor een bekende Nederlandse uitgever en schrijft ze losse publicaties. Van het gevaar van kunstmatige intelligentie voor waarheidsvinding tot het gebruik van Virtual Reality in politieonderwijs, haar inzichten hebben hun weg gevonden naar "Trends in Veiligheid" en "Trends in Onderwijs”.

In haar rol als politievrijwilliger bij een cold case team en als onderzoeker toont Anne-Sophie Fritschij een diepgewortelde toewijding aan de misdaadbestrijding. Maar haar impact reikt verder dan alleen binnenlands werk. Als spreker op (inter)nationale conferenties en bijeenkomsten, heeft ze haar visie op veiligheid en technologie gedeeld. Op internationale overheidsconference ONE Conference heeft ze twee jaar op rij gesproken over de uitdagingen van virtuele misdaden en de modernisering van het wetboek van strafvordering. Haar aanstekelijke enthousiasme en diepgaande kennis hebben haar daarnaast gemaakt tot een gewaardeerde dagvoorzitter en een expert die anderen inspireert.

Met een vastberadenheid en nieuwsgierigheid die haar kenmerken, zet Anne-Sophie Fritschij gestaag haar weg voort in de wereld van strafrecht, veiligheid en technologie. Haar toewijding aan vernieuwing en haar vermogen om verbindingen te leggen tussen verschillende vakgebieden, maken haar tot een opmerkelijke figuur in de hedendaagse wereld van veiligheid en technologie.

Op dit moment wordt haar expertise ingezet bij Politie Nederland in het programma ’Nieuw Wetboek van Strafvordering’. Daarnaast is zij spreker op (internationale) conferenties en bijeenkomsten, heeft ze media-ervaring en treedt ze regelmatig op als dagvoorzitter.

Anne-Sophie Fritschij kan een lezing verzorgen over:

  • Virtual Reality in het veiligheidsdomein
  • Informatievoorziening binnen de criminaliteitsbestrijding
  • Wetsimplementatie in de strafrechtketen
  • Modernisering Wetboek van Strafvordering
  • Algemeen strafrechtelijke onderwerpen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Anne-Sophie Fritschij boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN