« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Leefomgeving

Leefomgeving beter maken

Anne-Mette van Lieshout-Andersen werkt met veel passie aan haar missie; de leefomgeving beter maken. Haar streven is, dat mensen een band krijgen met hun leefomgeving en dat de leefomgeving met elk toegevoegd ontwerp van haar bureau, logischer, duurzamer en mooier wordt.

Anne-Mette groeide op in Denemarken, waar ze in 1989 het matematisch gymnasium afronde. Daarna ging ze beurtelings werken en reizen. Ze werkte als kinderleidster en inval leerkracht en trok onder andere een half jaar door Azië. Op haar 23ste emigreerde ze naar Nederland. Ze ging aan de Kunstacademie in Utrecht studeren waar ze in de vakken Stedenbouwkundig Micro Milieu + Kleinschalig Architectuur/ Interieurarchitectuur afstudeerde. Daarna werkte ze bij toonaangevende stedenbouwkundige- en landschapsarchitentenbureaus, waaronder Palmbout Urban Landscapes en H+N+S Landschapsarchitecten. Van 1999-2001 woonde ze met haar gezin in Kopenhagen, waar ze als stedenbouwkundige bij de gemeente Brøndby werkte. In 2012 begon ze haar eigen bureau. Zij werkt nu met een vast team uit verschillende disciplines aan strategie, particpatie en ontwerp voor duurzame leefomgevingen.

Anne-Mette van Lieshout-Andersen heeft in haar loopbaan aan zeer uiteenlopende opdrachten gewerkt en vaak in workshopachtige settings waarin ze verschillende partijen op een lijn moest zien te krijgen. Ze heeft samengewerkt met aanverwante disciplines binnen de ruimtelijke ordening, maar ook met hele andere takken, zoals marketingbureaus en welzijnsorganisaties. Ze deelt graag haar ervaringen en doet dat op een enthousiaste en authentieke manier. Anne-Mette noemt zichzelf een ’reflective practioner’. Bij het spreken heeft haar manier van reflectie vaak tot eye-openers geleid bij mensen, die hun gangbare manier van werken, daardoor nét even anders gaan zien.

Anne-Mette van Lieshout-Andersen houdt lezingen over:

  • Gebiedsontwikkeling ’nieuwe stijl’
  • Placemaking
  • Participatie en inclusie in de openbare ruimte
  • De Regel en de Rek in de openbare ruimte
  • Co-creatie bewoners-gemeente
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Anne-Mette van Lieshout-Andersen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN