• We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met o.a. minister Lodewijk Asscher. De lezing van Anne-Marije Buckens over de inzet van 50-plussers op de arbeidsmarkt was inhoudelijk sterk en haar presentatie werd bijzonder gewaardeerd. Wat mij betreft tot de volgende keer.
    Pieter de Vente - CNV

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

50+ arbeidsparticipatie

Het grijze goud van 50+

Anne-Marije Buckens (1988) is ondernemer, HR-professional en deskundige op het gebied van 50+ arbeidsparticipatie. Ze verwonderde zich over de manier waarop de arbeidsmarkt met 50-plussers omgaat en de wijze waarop deze doelgroep door de politiek als probleem wordt gezien en besloot hierop actie te ondernemen.

Met haar 50 Company, loopbaancentrum voor 50-plussers, adviseert ze 50+ werkzoekenden over hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt en helpt hen bij het vinden van een baan. Daarnaast adviseert Anne-Marije organisaties en politiek op het gebied van vergrijzing en arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid, 50+ arbeidsparticipatie, langer doorwerken en de nieuwe arbeidsmarkt.

Ze geeft inspirerende workshops aan 50+ werkzoekenden waarbij ze het maximale uit de deelnemers haalt en hen aanzet tot het anders benaderen van de arbeidsmarkt. Ook geeft ze lezingen aan HR-professionals en politici over hoe om te gaan met de vergrijzende arbeidsmarkt, waarbij deze doelgroep niet langer als probleem wordt benaderd, maar als het grijze goud.

Anne-Marije Buckens werkt voor de Europe Unie, het UWV, gemeenten en diverse commerciële organisaties. Ze spreekt op internationale conferenties zoals de American Society on Ageing Conference (USA).

In september 2015 verscheen Het grote 50+ Werkboek. Zo kom je weer aan het werk. Zie verslag van de boeklancering op de 50+ beurs in ZijWasErbij.

Anne Marije Buckens CNV SmallAnne-Marije spreekt over:

• Vergrijzing en arbeidsmarkt
• 50+ arbeidsparticipatie
• Langer doorwerken
• De nieuwe arbeidsmarkt
• Leeftijdsbewust personeelsbeleid/duurzame inzetbaarheid

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Anne-Marije Buckens boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN