« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Arabist

Anna Krijger is schrijver en journalist. Zij studeerde Arabische taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en in Cairo, Egypte. Ze behaalde een master in Midden-Oostenstudies.

Haar interesse voor de islam en de Arabische wereld leidde haar op reis naar vele landen in het Midden-Oosten. Na haar studie kwam ze terecht bij NRC Handelsblad, waar ze op de Opinieredactie werkte. In 2014 vertrok zij naar Israël en Palestina om daar als freelancecorrespondent te werken. Ze schreef onder meer voor De Groene Amsterdammer en het Nederlands Dagblad en deed verslag voor Radio 1 en 5. Bovendien vergrootte ze in deze periode haar kennis van het christendom en het jodendom.

In 2017 kwam ze terug naar Nederland en in oktober van datzelfde jaar publiceerde ze bij uitgeverij Querido haar debuut ‘Hipsters, baarden, martelaren’, over haar ervaringen als journalist in Israël en Palestina. Ook geeft ze over dit onderwerp geregeld commentaar in diverse media. Daarnaast schrijft ze opiniestukken over uiteenlopende sociaal-maatschappelijke kwesties, voornamelijk voor NRC Handelsblad. Buiten haar werk zet Krijger zich in voor dierenrechten.


Anna Krijger waakt ervoor om een saai betoog te houden. Ook over zware onderwerpen mag best een grap worden gemaakt. Zij spreekt over o.a.:

  • Israël/Palestina,
  • Het Midden-Oosten,
  • Islam, christendom en jodendom
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Anna Krijger boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN