« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

(Eetbare) Bloemen

De schoonheid van de natuur tonen

Anna Koster werd geboren als tuindersdochter. Na de HAVO volgt zij groene mbo-, en hbo-opleidingen en haalde alle diploma’s die er in de bloemenbranche zijn. Als junior, en ook later, wint Anna diverse prijzen bij bloemschikwedstrijden. Mede hierdoor gaat ze o.a. naar Japan om les te geven in Europees bloemschikken. De eerste keer is in 1987. Ze verzorgt demonstraties en bruidsshows in o.a. Tokyo, Kyoto en Osaka.

Vanaf 1984 werkt Anna als docent in het (groene) onderwijs en vindt het heerlijk om haar kennis en enthousiasme door te geven. Het onderwijs geeft veel mogelijkheden om haar talenten te ontwikkelen. Ook internationaal, zoals de organisatie van uitwisselingen voor studenten. In 2003 wordt Anna officieel European Judge voor professionele bloemschikwedstrijden. Dit brengt haar naar Moskou en Slovenië om nationale kampioenschappen voor professionals te jureren. Sinds 2010 is Anna projectleider bij het Clusius College.

Anna komt voor het eerst in aanraking met eetbare bloemen tijdens een diner in Tokyo. Dit eetbare-bloemen-diner is ter afsluiting van een bloemschik-cursus. Het is heel stijlvol; bloemschikken op een bord. Haar interesse is gewekt en het experimenteren met eetbare bloemen vangt aan. Familie en vrienden zijn ‘de klos’, want proefkonijn. De reacties op de bloemrijke gerechten zijn steeds enthousiast, dus Anna gaat ermee door. De toepassingen worden professioneel. Floral Touch wordt opgericht.

Boekomslag Floral TouchAnna geeft workshops, presentaties en proeverijen over en met eetbare bloemen. Met deze activiteiten wil ze laten zien hoe mooi de natuur is, zodat mensen geïnspireerd raken om meer met de natuur te doen. En er dus beter op zullen passen. Want ’wij hebben de natuur nodig; de natuur heeft ons niet nodig!’ In april 2017 kwam haar (eerste) boek uit: Bloemen met smaak (KNNV Uitgeverij).

Anna spreekt over een fleurig en vrolijk onderwerp. Haar presentatie is verrassend, toegankelijk en inspirerend, en geeft een verfrissende kijk op de tuin/natuur om ons heen en het belang van de natuur voor de toekomst.

Anna Koster kan een lezing verzorgen over:

  • Eetbare bloemen; wat moet je weten voordat je bloemen gaat eten
  • Eetbare bloemen zijn gezond
  • Redt de natuur met eetbare bloemen
  • Eetbare bloemen als marketingtool

De lezing kan uitgebreid worden met een eetbare-bloemen-proeverij. Desgewenst fleurt Anna ook de lunch of taart op het evenement op met eetbare bloemen.

Lees hier ook haar InBeeld verhaal over haar kennis over eetbare bloemen.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Anna Koster boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN