« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Puberbrein- en huiswerkdeskundige

Meer leren in minder tijd

Veel pubers klagen: “Je hebt óf een leven óf goede cijfers”. Ankie Remijn geeft zowel ouders, als leerlingen, als docenten handvatten om beide te combineren. Altijd met het puberbrein als uitgangspunt. Leerlingen maken op de middelbare school een ongelofelijke ontwikkeling door. Ze komen als kinderen binnen en verlaten de school als jongvolwassenen. Leerlingen hebben een brein dat ‘under construction’ is en dat kent lusten en lasten. De kunst is om pubers te steunen in hun onbegrensde mogelijkheden en te ondersteunen in hun tijdelijke tekortkomingen. Op die manier kunnen tieners hun talenten, ambities en capaciteiten verzilveren met alle unieke mogelijkheden die het puberbrein daartoe biedt. Ankie denk dat we dit verplicht zijn aan onze jeugd en dat het bijdraagt aan een betere samenleving.

De methode die hier aan ten grondslag ligt beschrijft zij in haar boek Meer leren in minder tijd (uitgeverij Boom, Amsterdam, 2017, vierde druk). 

Ankie helpt middelbare scholieren met méér leren in minder tijd. Zij doet dat in haar huiswerkklas in Delft met een vestiging in Rotterdam. Ze geeft lezingen aan ouders, docenten en leerlingen op middelbare scholen door het hele land. Ze traint docenten, mentoren en studiebegeleiders, geeft individuele coaching aan ouders en leerlingen en heeft een online trainingsprogramma samengesteld. 

Iedere week geeft ze een tip om effectief en efficiënt te leren in haar blog

Ankie kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Puberbrein en huiswerk
  • Puberbrein en effectief en efficiënt leren
  • Puberbrein en lesgeven
  • Puberbrein en schoolbegeleiding
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Ankie Remijn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN