« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Internationalisering/diversiteit

Over grenzen heen denken
en diversiteit binnen landsgrenzen

Ankie Hoefnagels heeft een sterke visie op onderwijs, internationalisering en diversiteit. Ze kan dit met kennis van zaken, maar ook speels en met humor, overbrengen op een breed publiek. Als docent is ze ervaren in interactie met het publiek en in staat om mensen te inspireren en enthousiasmeren.

Ze studeerde Engels en Literatuurwetenschappen en voltooide een promotieonderzoek naar de rol van interculturele competenties in toerisme en gastvrijheid. Sinds 2020 is zij, naast onderzoeksdirecteur, Lector ‘Global Minds at Work’ aan Zuyd Hogeschool. Haar onderzoek en onderwijs richt zich op het ontwikkelen van de internationale en interculturele competenties van jonge professionals. Deze zijn essentieel nu onze samenleving door technologie, emigratie, maar ook klimaatverandering steeds meer verbonden is. Professionals worden uitgedaagd om over grenzen te denken, maar zich ook te verhouden tot diversiteit binnen de landsgrenzen.

Ze heeft meerdere studieboeken en wetenschappelijke studies gepubliceerd en schrijft columns in Dagblad de Limburger.

Ankie Hoefnagels heeft ervaring als dagvoorzitter en moderator. Ze kan tevens een lezing verzorgen over deze onderwerpen:

  • Internationalisering van het onderwijs
  • Interculturele en internationale competenties
  • Diversiteit en Inclusie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Ankie Hoefnagels boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN