« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ontwikkelingssamenwerking

De meest kwetsbare mensen

Een samenleving waarin voor iedereen een plek is, dat is wat Anika Altaf motiveert. Als onderzoeker en adviseur heeft ze zich de afgelopen tien jaar bezig gehouden met ontwikkelingssamenwerkings-vraagstukken (water kwaliteit, identiteit, M&E) in diverse landen (Benin, Bangladesh, Ethiopia, Ghana, Kenia, Pakistan, Zuid-Afrika). Haar werkwijze is participatief, de lokale gemeenschappen waar zij onderzoek doet en de mensen waar het om draait, staan centraal.  

Anika is gepromoveerd op het gebied van extreme armoede en op begin 2020 lanceerde zij haar boek: The Many Hidden Faces of Extreme Poverty. Hierin gaat zij in op de vele facetten die ervoor zorgen dat mensen in extreme armoede terecht komen en erin blijven hangen. Ook legt zij uit waarom ontwikkelingsorganisaties falen om de meest arme mensen te bereiken met ontwikkelingshulp. In een interview in journalistiek magazine Vice Versa, waarmee ze op de cover stond van het zomernummer 2020, bespreekt ze haar onderzoek. Ook geeft ze tips over hoe ontwikkelingsorganisaties de allerarmsten kunnen bereiken. 

Anika vindt het belangrijk om de verhalen die ze in het veld heeft gehoord en de lessen die daaruit getrokken kunnen worden, ook voor ons in Nederland, te delen. Ze doet dat met veel bevlogenheid en brengt de ervaringen van mensen in armoede dichtbij. Ze zet mensen aan tot denken en laat ze de wereld in een nieuw licht zien. 

Anika kan een lezing verzorgen over:

  • Ontwikkelingssamenwerking
  • Welzijn
  • Het bereiken van de meest arme en gemarginaliseerde mensen met ontwikkelingshulp
  • Ongelijkheid
  • Werken met lokale gemeenschappen 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Anika Altaf boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN