« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Energietransitie en klimaatverandering

Angelita Kappers is een gedreven energieprofessional actief in de energietransitie. Met haar internationale moderne blik, kritische maar heldere analyses en humor kan ze een waardevolle bijdrage leveren aan de Energietransitie. Ze werkte als trainee bij het Ministerie van Economische Zaken (EZ) voor internationale duurzame energie & water programma’s. Daarna was zij adviseur internationalisering bij de belangenvereniging voor startups bij StartupDelta. Ook heeft zij zich bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht bezig gehouden met het verduurzamen van de gebouwde omgeving - warmtetransitie. Sinds 2018 werkt ze voor het nieuwe initiatief ECHT – energietransitie bureau – opgezet door Erwin Coolen en Hans Timmers, met als doel de Energietransitie te realiseren en business kansen te verwezenlijken. 

Haar passie ligt bij verduurzamingsvraagstukken met een focus op duurzame energieopwekking: wind en zonne-energie. Met haar recente werkervaring op internationale energieprogramma’s en bij StartupDelta waar zij bijdroeg aan het - internationaal - agenderen van de Nederlandse innovatie agenda, kan zij snel verbanden leggen tussen politiek, beleid, implementatie en techniek. 

Naast haar werkzaamheden was zij in 2017 voorzitter van de Young Energy Specialists Cooperation (YES-DC), een stichting met als doel kennis te ontsluiten en een netwerkorganisatie te zijn voor jong professionals actief in de energiesector. Daarnaast maakt ze ook deel uit van de Raad van Advies van de Klimaat en Energiekoepel (KEK). De koepel behartigt de belangen voor jong professionals die actief een duurzame toekomst willen vormgeven door direct advies te geven aan de Klimaatonderhandelingstafels op weg naar het Klimaatakkoord. 
Tot slot neemt ze als actief lid deel aan de kennisgroep Energie & Klimaat voor D66 Amsterdam. 

Angelita denkt in mogelijkheden en spreekt in heldere taal. Ze staat als jonge vrouw midden in de maatschappij. Daarnaast kan ze duidelijke praktijkvoorbeelden geven uit de energietransitie; voorbeelden die succesvol zijn, maar ze is ook eerlijk in wat niet werkt.  

Angelita kan mbt energietransitie een lezing verzorgen over o.a.:

  • Innovatie
  • Maatschappelijk draagvlak & aardgasloos ( energiebesparing)
  • In ontwikkelingslanden
  • Wind op zee
  • En een lezing over Klimaatverandering: impact op de samenleving
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Angelita Kappers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN