« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Internationale veiligheid

De vrede moeten we soms bevechten!

Angelien Eijsink was de afgelopen jaren actief als volksvertegenwoordiger binnen o.a. de commissies onderwijs, defensie en buitenlandse zaken. Zij beschikt over NAVO en EU-ervaring. Per oktober 2020 is zij benoemd tot voorzitter van NIDV (Nederlandse Industrie voor Defensie & Veiligheid). 

Ze is een gedreven persoon met een grote maatschappelijke betrokkenheid, gekoppeld aan een sterk plichtsgevoel en loyaliteit aan de organisatie waar zij voor werkt. Bedreven in het als voorzitter managen van complexe bestuurlijke processen. Verbindt uiteenlopende personen, organisaties en belangen, nationaal en internationaal. Agendeert en realiseert aansprekende inhoudelijke doelen. Krijgt als leider partijen in beweging.

Ze is resultaatgericht met de daarvoor grote dossier- én mensenkennis. Op veel terreinen inzetbaar. Met zichtbaar enthousiasme en plezier in het samen tot stand brengen van vooruitgang. Door de jaren heen is ze zeer succesvol geweest in werkkringen als volksvertegenwoordiger, bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en in het onderwijsveld.

Angelien heeft diverse functies o.a. lid van de Tijdelijke Commissie Integriteit Belastingdienst, bestuurslid van de Atlantische Commissie, actief voor WO II oorlogsgetroffenen en veteranen en daarnaast activiteiten als spreker, moderator, voorzitter.

September 2017 werd haar de Prinsjesdagprijs toegekend. Hiermee worden politici geëerd ’die belangrijk waren voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland’.

Angelien Eijsink treedt op als dagvoorzitter, moderator en spreker op bijeenkomsten en kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Internationale Veiligheid en de Krijgsmacht
  • NAVO-samenwerking, Europese Defensiesamenwerking, Zorg en beleid Veteranen, Oorlogsgetroffenen WO II
  • Speciaal Onderwijs
  • Politieke samenwerking
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Angelien Eijsink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN