« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Hart- en vaatziekten bij vrouwen

Hart voor vrouwen

Angela Maas heeft zich als cardioloog de afgelopen vijftien jaar gespecialiseerd in man/vrouw verschillen bij hart- en vaatziekten en hartklachten bij vrouwen in de overgang. Zij initieerde een vasculair risico-spreekuur voor vrouwen in de Isala-kliniek in Zwolle. De eerste in Nederland. Angela is actief in de werkgroep Gender van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en verzorgt diverse nascholingscursussen in binnen- en buitenland. 

Voor haar werk voor de vrouwelijke hartpatient en het zichtbaar maken van de vrouwelijke cardioloog ontving zij in 2010 de Corrie Hermann prijs van de Nederlandse Vereniging voor vrouwelijke artsen en werd ze door het blad Libelle (foto onder) uitgeroepen tot beste cardioloog van Nederland.

Angela: "Wij moeten hartklachten bij vrouwen veel serieuzer gaan nemen en ons inzetten voor meer onderzoek en een betere behandeling".AngelaMaasaward

Op 14 september 2011 verscheen het ‘Handboek gynaecardiologie, vrouwspecifieke cardiologie in de praktijk’. Geschreven door Angela Maas, samen met Toine Lagro-Janssen (hoogleraar huisartsengeneeskunde). Het handboek biedt de meest recente kennis over vrouwspecifieke aspecten van de cardiologische zorg die relevant is voor zowel de eerste als de tweede lijn.

Per 1 mei 2012 is Angela Maas benoemd tot hoogleraar vrouwencardiologie bij het UMC St. Radboud in Nijmegen. Op haar initiatief is er sinds begin 2014 het Radbouwumc Onderzoeksfonds Hart voor Vrouwen, om zo een beter inzicht te krijgen in de redenen waarom vrouwen extra kwetsbaar zijn voor hart- en vaatziekten.

Angela Maas verzorgt lezingen over:

  • Hart- en vaatziekten bij vrouwen
  • Menopauze en hartklachten
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Angela Maas boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN