« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Islamitische opvoeding

Islam algemeen en moslims in Nederland

Amina Sebbar is auteur, opvoedcoach, bruggenbouwer en eigenaar van het informatie- en adviesbureau Buro Prinor. Prinor staat voor Presentatie, Informatie en Organisatie en is gespecialiseerd in de onderwerpen: islam, opvoeding in islam, islamitische opvoeding in Nederland, moslimjongeren, moslimvrouwen, dialoog, diversiteit, multireligieuze en – culturele samenleving.

Amina is al ruim vijfentwintig jaar betrokken bij Moslimvrouwenorganisatie Al Nisa waarvoor zij onder andere lezingen gaf en artikelen en columns schreef. Daarnaast is zij initiatiefnemer en eindredacteur van twee jongerenmagazines. Van haar hand zijn twee kinderboeken verschenen: Voor het slapen gaan en Moslimmetje Spelen. Begin 2014 kwam haar autobiografie en bundeling columns Van Jeanny naar Amina. 30 jaar moslima in Nederland uit.

Ze specialiseerde zich in de opvoeding van moslimkinderen in Nederland, wat zij allereerst in de praktijk bracht bij haar drie, inmiddels volwassen, dochters. Ze gaf hen een islamitische opvoeding op een manier waarmee ze zich staande kunnen houden in de Nederlandse samenleving. Om zich verder als opvoedcoach te bekwamen volgde ze diverse cursussen, trainingen en symposia.

Op dit moment werkt Amina aan een boek over islamitische opvoeding in de praktijk in Nederland. Ze verzorgt lezingen, workshops en cursussen en ze treedt ook op als dagvoorzitter, gespreksleider en presentatrice. Ze spreekt over o.a.:

  • Islam algemeen en moslims in Nederland
  • Positie van de vrouw in de islam en in de Nederlandse samenleving
  • Opvoeding in islam/islamitische opvoeding (in Nederland in de praktijk)
  • Bekering (tot de islam)
  • Voorlezen in islamitische/allochtone gezinnen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Amina Sebbar boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN