« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Voeding en levensmiddelenrecht

Voedingswereld vertalen in levensmiddelenwetgeving

Alie de Boer is voedingswetenschapper gespecialiseerd in voeding en levensmiddelenrecht. In haar onderzoek richt ze zich op hoe ontwikkelingen in de voedingswereld (zoals nieuwe producten en nieuwe onderzoeksmethoden) worden vertaald in levensmiddelenwetgeving, maar ook wat voor effect wetgeving en beleid op zulke ontwikkelingen heeft. Daarin focust ze zich voornamelijk op Europese wet- en regelgeving. Ook is ze geïnteresseerd in wat er gebeurt als je voeding en medicijnen combineert. Over haar onderzoek schrijft ze wetenschappelijke artikelen, adviseert ze bedrijven en geeft ze colleges, lezingen en workshops.

Ze behaalde haar doctoraat aan Maastricht University in November 2015, na de bachelor Voeding & Gezondheid (Wageningen University) en de master Health Food Innovation Management (Maastricht University) succesvol te hebben afgerond. Intussen werkt zij als Universitair Docent (of Assistant Professor) op de Campus Venlo van Maastricht University.

Als voedingswetenschapper is Alie lid van verschillende professionele organisaties: de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV), de European Nutrition Leadership Platform (ENLP). Daarnaast is ze lid van de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht (NVLR) en de European Food Law Association (EFLA).

 


Alie de Boer kan een lezing verzorgen over:

  • Gezonde voeding
  • Voedingswetenschappen
  • Europees levensmiddelenrecht
  • Gezondheidsclaims
  • Veilige voeding

Bekijk ook Alie de Boer’s TEDxVenlo talk:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Alie de Boer boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN